Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Πρόεδρος Πυροσβεστών: "Εισηγηθήκαμε εκκένωση, αλλά κάποιοι δεν έδωσαν την εντολή"

"Ο αν.υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκας, έπρεπε να έχει παραιτηθεί" δήλωσε σήμερα....
το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των Πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος και πρόσθεσε ότι ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής και ο Υπουργός θα έπρεπε να ζητούν κάθε πέντε λεπτά συγνώμη. Ο κ. Σταθακόπουλος υποστήριξε ότι οι αξιωματικοί που ήταν παρόντες εισηγήθηκαν την εκκένωση της περιοχής, ωστόσο ο ίδιος δεν γνωρίζει γιατί ο πληθυσμός δεν απομακρύνθηκε άμεσα.

«Εντολή εκκένωσης δεν μπορώ να σας πως εγώ γιατί δεν δόθηκε, καθώς δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Εμείς ως Πυροσβεστική εισηγούμεθα να γίνει εκκένωση. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία ότι οι υπηρεσιακοί αξιωματικοί που ήταν παρόντες είχαν εισηγηθεί την εκκένωση. Πρόκειται για τους καλύτερους αξιωματικούς που έχει αυτή τη στιμγμή στο Σώμα. Τους ξέρουμε, του εμπιστευόμαστε πλήρως», σχολίασε ο κ. Σταθόπουλος .

Εκτός από αυτό, υπάρχουν αποδείξεις ότι δόθηκε η εντολή να εκκενωθούν άμεσα οι εγκαταστάσεις του Λύρειου Ιδρύματος και οι κατασκηνώσεις, τόνισε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών. Πρόκειται για ένα άτυπο συντονιστικό όργανο στον τόπο της πυρκαγιάς, το οποίο έκρινε ότι πρέπει να γίνει εκκένωση. Ετσι, ζήτηθηκε εκκένωση από τον αρμόδιο της Πυροσβεστικής, πρόσθεσε. Παρόντες στο συντονιστικό ήταν ο Δήμαρχος Ραφήνας και η περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννα Τσούπρα, σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο.

«Είμαστε συγκλονισμένοι. Αυτά που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοί μας ήταν απίστευτα και απερίγραπτα. Δεν έχουν ξαναγίνει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθόπουλος.