Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Μελανσόν: "Ελεεινή φιγούρα ο Τσίπρας - Κατέστρεψε τη χώρα του"

Ο Μελανσόν κατά Τσίπρα, ενώ οι δημοσιογράφοι προβοκάρουν τους Ευρωπαίους αριστερούς ηγέτες.


Με πολύ σκληρά λόγια εκφράστηκε, κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Κόμματος της Αριστεράς της Γαλλίας, Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Μετά την κωλοτούμπα Τσιπρα, οι Ευρωπαίοι αριστεροί ηγέτες βρίσκονται στο μέσο ενός δημοσιογραφικού και κοινωνικού debate, για το αν ειναι εφικτή η Αριστερά -και τα πολιτικά προτάγματα της- στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Κάνεις δημοσιογράφος δεν χάνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την περίπτωση Τσίπρα για να οδηγήσει κάποιον αριστερό πολιτικό στο να πάρει θεση σε αυτό το άτυπο debate.

Το βασικό ερώτημα είναι αν και ο Μελανσόν, ή όποιος άλλος αριστερός πολιτικός θα γίνει αντικείμενο χλεύης και πολιτικού ξεπεσμού, όπως και ο Τσιπρας, εφόσον εκλεγεί. Πίσω από αυτό, βρίσκεται το ερώτημα αν τελικά υπάρχει χώρος για την Αριστερά στην Ευρώπη.

Είναι δεδομένο ότι αυτό το ερώτημα έχει απαντηθεί σε επίπεδο κοινωνίας και αδυσώπητης ευρωπαϊκής πραγματικότητας, και όλοι γνωρίζουν ότι η ΕΕ ειναι μια σκληρή καπιταλιστική ένωση με ένα πολύ σκληρό νόμισμα στο οποίο κανουν κουμάντο οι αγορές.

Όμως οι Δημοσιογράφοι δεν παραλείπουν να δώσουν την ευκαιρία σε κάποιους αριστερούς πολιτικούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να της δώσουν ένα Αριστερό άλλοθι !

Όπως συγκεκριμένα είπε ο Μελανσόν σε δηλώσεις του στο BFMTV, «ο Αλέξης Τσίπρας είναι από τις πιο ελεεινές (minables) προσωπικότητες στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή».

O Μελανσόν δήλωσε ότι «ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε το λόγο του». «Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του» αναρωτήθηκε ο Γάλλος πολιτικός συμπληρώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει πως αν ο ίδιος αναλάβει την εξουσία θα γίνει ένας ακόμη…Τσίπρας».

Με αυτόν τον τρόπο, ο επικεφαλής της γαλλικής Αριστεράς απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, που σε παλαιοτέρα χρόνο πήρε μέρος στο εν λόγω debate λέγοντας
«Έχω την αίσθηση ότι ο Μελανσόν δεν θέλει να κυβερνήσει. Είμαι πλέον βέβαιος ότι σε περίπτωση νίκης, δεν θα ξέρει τι να κάνει. Αυτό δεν αποτελεί αριστερή θέση» είχε πει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Δείτε το video: