Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Να και κάτι που ψήφισαν ΟΜΟΦΩΝΑ όλα τα κόμματα στη Βουλή!

Νομοθετική ρύθμιση η οποία εκτιμάται πως θα ενισχύσει, έναντι των τουρκικών δικαστηρίων, τη θέση των δύο Ελλήνων .....
στρατιωτικών που εξακολουθούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμένουν κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της γείτονος, ψηφίστηκε σήμερα από την εθνική αντιπροσωπεία: σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή -η οποία είναι γενική και αφορά όλα τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που σε καιρούς ειρήνης είναι κρατούμενοι ή φυλακισμένοι σε χώρα του εξωτερικού- προβλέπεται η καταβολή επιδόματος υπηρεσίας στην αλλοδαπή που σημαίνει ότι ουσιαστικά έχουν τόπο διαμονής.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι που εκτιμάται ότι μπορεί να αρθεί το επιχείρημα των Τούρκων δικαστών ότι δεν κάνουν αποδεκτό το αίτημα για αποφυλάκισή τους επειδή, όπως ισχυρίζονται, δεν γνωρίζουν πού θα βρούν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μέχρι την ημέρα της δίκης τους.

Η ρύθμιση ήρθε με τη μορφή βουλευτικής τροπολογίας, στο πλαίσιο ψήφισης κύρωσης διεθνούς συμφωνίας, προκαλώντας για αυτό το διαδικαστικό ζήτημα την εντονότατη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης, ενώ δεν αποφεύχθηκε και η κριτική προς την κυβέρνηση για την καθυστέρηση ως προς την προώθηση αυτής της ρύθμισης.

«Επρεπε να το είχατε φέρει από την πρώτη, την δεύτερη ή την τρίτη εβδομάδα της κράτησής τους» είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά η κυρία Λιάνας Καννέλη (ΚΚΕ). Η ρύθμιση ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει μεθαύριο Παρασκευή νέα δικάσιμος για τους δύο Έλληνες.