Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Νέα εξάμηνη παράταση για τα ανασφάλιστα οχήματα !

Σε τροποποίηση διάταξης, για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που εντοπίζονται σε κεντρικούς ελέγχους διασταύρωσης μεταξύ της ΑΑΔΕ και του συστήματος....
ασφαλισμένων οχημάτων των ασφαλιστικών εταιριών, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ)
Σύμφωνα με αυτή τροποποιείται του άρθρο 6 της απόφασης Αν. Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ.1033/2016, και αντικαθίσταται η λέξη «διμήνου», με τη λέξη «εξαμήνου».
Το πρώτο εδάφιο διαμορφώνεται ως εξής :
Σε περίπτωση μη εμφάνισης και μη συμμόρφωσης του ιδιοκτήτη του οχήματος με τα οριζόμενα στην παρούσα, η Δ.ΗΛΕ.Δ. σε εύλογο χρόνο και όχι πέραν εξαμήνου από τη διενέργεια της διασταύρωσης για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων σε συγκεκριμένη ημερομηνία, αποστέλλει τα στοιχεία του, καθώς και του οχήματός του για το όποιο δεν υφίσταται ασφαλιστική κάλυψη στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή, για την σε βάρος του επιβολή των κυρώσεων και ποινών που προβλέπονται στις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του π.δ. 237/1986.

Σύμφωνα με την πιο πάνω διάταξη για τα οχήματα που ελέγχθηκαν προ διμήνου και εντοπίστηκαν ως ανασφάλιστα τα στοιχεία τους , σε περίπτωση μη συμμόρφωσης , πληρωμή προστίμου και ασφάλιση οχήματος , η ΑΑΔΕ θα πρέπει να αποστείλει τα στοιχείο τους στις αστυνομικές αρχές εντός 6μηνο και όχι 2μήνου όπως προβλέπεται μέχρι τώρα.

https://www.asfalisinet.gr