Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Σκούζουν οι αριστεροί που ζητούσαν "εκδίκηση για τους νεκρούς της ΕΡΤ"

Του Θανάση Χειμωνά, Συγγραφέα

Ο αδιανόητα χυδαίος τρόπος με τον οποίο το πολιτικό μόρφωμα που μας κυβερνά χειρίστηκε ....
επικοινωνιακά την τραγωδία στο Μάτι πραγματικά σοκάρει.

Μετά από ένα σχετικά «υποτονικό» ξεκίνημα με συνομωσιολογικές ασυναρτησίες περί «ασύμμετρης καταστροφής» ο κυβερνητικός επικοινωνιακός μηχανισμός πέρασε στην αντεπίθεση.

Το αφήγημα που υποστηρίχθηκε με λύσσα τόσο από θεσμικούς κυβερνητικούς φορείς όσο και από το συριζαίικο διαδικτυακό παρακράτος (που αποτελεί την «ιδεολογική» ραχοκοκαλιά του φαινομένου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) υπήρξε ξεκάθαρο και ηχηρό:

Οι πυρόπληκτοι έμεναν σε αυθαίρετα κτίσματα και άρα, κατά κάποιο τρόπο, «τα’ θελαν και τα’ παθαν». Αυτό ξεκαθάρισε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας (ο οποίος μάλιστα τόνισε πως δεν είναι βιδωμένος στην καρέκλα του- προφανώς είναι τύπου μπαγιονέτ) όταν αποκάλεσε το Μάτι «ένα τεράστιο αυθαίρετο». Αυτή τη λογική απογείωσε ο Πάνος Καμμένος φτάνοντας στο σημείο να προπηλακίσει on camera όσους άτυχους πυρόπληκτους βρέθηκαν στο διάβα του.

Τα δε συριζοτρόλ ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Αντιμετώπισαν τα θύματα της πυρκαγιάς, τους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους, τους φίλους τους, τα μέλη των οικογενειών τους, με καλαμπούρια αλλά και ατόφιο μίσος.

Μίσος για τους «μικροαστούς νοικοκυραίους που διακοπάρουν στα αυθαίρετά τους»…
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έταξε, μεταξύ πολλών άλλων, αργομισθίες για όσους είδαν τα σπίτια και τους δικούς τους ανθρώπους να γίνονται στάχτη. Μια κυνική εξαγορά με «έπαθλο» το απόλυτο όνειρο των ίδιων των συριζαίων: Μια θεσούλα στο Δημόσιο.

Φυσικά έπρεπε να κατασκευαστεί και ένας εχθρός. Ένας «υπεύθυνος» για την τραγωδία στα μάτια του συριζαίικου όχλου. Και η κυβέρνηση τον βρήκε στο πρόσωπο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορήθηκε πως έβαλε τις φωτιές! Μη γελάτε. Οι συριζαίοι ψηφοφόροι μια χαρά τα χάβουν αυτά. Άσε που δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε κάνα Ρουβίκωνα να κάνει τις αΧτιβιστικές του «ενέργειες» έξω από τα στούντιο του Νέου Φαλήρου.

Δεν νομίζω να έχει ξαναυπάρξει στην παγκόσμια ιστορία αντίστοιχο παράδειγμα ενός κόμματος το οποίο αναρριχήθηκε στην εξουσία και κυβέρνησε στηριζόμενο αποκλειστικά και μόνο στο ψέμα, τη χυδαιότητα και το μίσος. Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τους «χρήσιμους ηλίθιους» που μας προτρέπουν να σωπάσουμε. Να «παραμείνουμε ενωμένοι τούτες τις δύσκολες στιγμές». Ενωμένοι με εκείνους που διέλυσαν την χώρα, που δίχασαν τον ελληνικό λαό.

Με εκείνους που ακόμα ζητούν εκδίκηση για τους ανύπαρκτους «νεκρούς της ΕΡΤ».

Τι σόι άνθρωποι είναι ετούτοι οι συριζαίοι;