Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Ασύμμετρο φαινόμενο ή ασύμμετρες μπούρδες κ.Πρωθυπουργέ;

Ας θυμηθούμε τις γελοίες δηλώσεις συριζαίων στις πυρκαγιές του 2007

Η χώρα αντιμετώπιζε τότε ένα πολύ χειρότερο κύμα πυρκαγιών, με 180 ταυτόχρονα μέτωπα και ......
η κυβέρνηση Καραμανλή μιλούσε για "ασύμμετρη" απειλή. Τότε, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ειρωνεύονταν τις δηλώσεις περί "ασύμμετρης απειλής" και απέδιδαν την προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακαλύψει εμπρηστές, σε ...ακροδεξιούς κύκλους της Ευρώπης και άλλες ανοησίες. Σήμερα, διαβάζοντας τις τότε δηλώσεις, όλοι θα νοιώθετε αγανάκτηση για την πολεμική αντιπολίτευση που ασκούσαν οι συριζαίοι προκειμένου να πάρουν την εξουσία. Για σκεφτείτε όμως, πόση αγγαλίαση προκαλούσαν τότε και σε πόσους πολλούς ανθρώπους! Και σήμερα οι ίδιοι, επαναλαμβάνουν ανερυθρίαστα ΑΚΡΙΒΩΣ ό,τι έλεγαν και οι προηγούμενοι και γελοιοποιούνται.

Θα τα ξαναπούμε για χιλιοστή φορά: τον τόπο δεν τον κατέστρεψαν οι κυβερνήσεις, τον κατέστρεψαν οι παλαβές αντιπολιτεύσεις*. Οι κυβερνήσεις έκαναν ό,τι μπορούσαν (όπως και σήμερα) για να χτίσουν, οι αντιπολιτεύσεις έκαναν ό,τι μπορούσαν για να καταστρέψουν (ώστε να γίνουν με τη σειρά τους κυβέρνηση και να κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που κατηγορούσαν).

*και καμιά φορά τέτοια ελεεινά κομματόσκυλα, που συνεχίζουν το κρεσέντο ηλιθιότητας ακόμη κι όταν είναι κυβέρνηση και κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση


Χθες, όντας απολύτως βέβαιοι ότι ο κ.Τσίπρας θα μιλήσει για "ασύμμετρο φαινόμενο" και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδώσει την καταστροφή σε "σκοτεινά κέντρα" ανεβάσαμε μια ...τρολιά: αποδώσαμε στη ΝΔ τη δήλωση που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2007, εδώ:

Ανακοίνωση της ΝΔ για την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές

για να σας δείξουμε πόσο καραγκιόζηδες είναι οι πολιτικοί στην αντιπολίτευση ή έξω απ΄το χορό και πόσο ίδιοι είναι όλοι και κυρίως αυτοί που ομνύουν ότι είναι διαφορετικοί και πως κανένα ηθικό πλεονέκτημα δεν είχε ποτέ, καμία αριστερά. Φαίνεται άλλωστε στα κοινωνικά δίκτυα και ιδιαίτερα στο twitter: οι χολερικοί συριζαίοι (κοινώς "ψόφοι"), που ξεσάλωσαν σε ειρωνείες το 2007, σήμερα εκνευρίζονται όταν ειρωνεύονται τις συνωμοσιολογίες του ΣΥΡΙΖΑ οι "δεξιοί" και απειλούν με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος!
Κυρίως όμως, για να καυτηριάσουμε τον "σοφό λαό", που πιστεύει οποιαδήποτε παλαβωμάρα της αντιπολίτευσης, όπως πίστεψε όλες αυτές τις παλαβωμάρες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση.

Φ.Μ. makpress


ΣΗΜΕΡΑ


ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

29/08/2007
Δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη για τη σύνδεση πυρκαγιών και τρομοκρατίας
"Η προσπάθεια σύνδεσης των καταστροφικών πυρκαγιών, που πλήττουν τη χώρα μας, με σκοτεινά σχέδια και με τρομοκρατικές οργανώσεις, δεν αποτελεί μόνο ένα σκοταδιστικό όπλο που τίθεται στην υπηρεσία της προεκλογικής μάχης. Οι προσπάθειες αυτές πάνε πολύ μακριά, πέρα από τον ορίζοντα των εκλογών. Πρόκειται για ένα ευρύτερο σχέδιο ακροδεξιών κύκλων της Ευρώπης που αναζητούν προσχήματα για ακόμη πιο αυταρχικές πολιτικές στο όνομα της πάλης κατά της τρομοκρατίας.

Ενδεικτικές, από την άποψη αυτή, είναι και οι προσωπικές δηλώσεις του Μπερλουσκονικού Επιτρόπου της Ε.Ε. Φράνκο Φραττίνι, ο οποίος, με αφορμή τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, ζητά τη χρήση "νέων όπλων" και τη λήψη "νέων αποτρεπτικών νομικών μέσων" για την αντιμετώπιση όχι των υπαρκτών πυρκαγιών και των υπαρκτών αιτιών τους, αλλά των υποθετικών τρομοκρατών εμπρηστών.

Το ερώτημα όμως δεν είναι αν υπάρχουν ή όχι εμπρηστές, αλλά ποιος οπλίζει το χέρι τους. Και, στη χώρα μας τουλάχιστον, το χέρι των εμπρηστών το οπλίζουν οι πολιτικές που, χρόνια τώρα, έχουν αφήσει τα δάση και το περιβάλλον απροστάτευτα".

29/08/2007

Δήλωση Φώτη Κουβέλη: Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι ασύμμετρες
Ο Φώτης Κουβέλης, υποψήφιος βουλευτής στη Β Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μιλώντας σε συγκέντρωση δικηγόρων, τόνισε:

«- Οι πυρκαγιές ήταν όντως μεγάλες έκτασης και έντασης. Πρωτόγνωρες και φονικές. Αυτό όμως σε καμμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί την επίκληση «ασύμμετρων απειλών», έστω και αν υπάρχουν σκέψεις, απορίες και υποψίες κάποιων πολιτών για τυχόν ύπαρξη σχεδίου. Αυτό επιχειρεί να εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση και να αξιοποιήσει επικοινωνιακά για να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες της. Οι δικές της ευθύνες είναι ασύμμετρες. Αν η κυβέρνηση είχε ενδείξεις για οργανωμένο σχέδιο, ώφειλε να ενημερώσει τα κόμματα και να μιλήσει υπεύθυνα. Όχι με την αόριστη όσο και πολυσήμαντη έκφραση «ασύμμετρη απειλή», που δημιουργεί ανησυχίες και φόβο στους πολίτες. Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο πρέπει να μιλήσει με σαφήνεια. Να πει τις πληροφορίες της ή έστω και τις υπόνοιές της δημόσια ή τουλάχιστον σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας. Η αναφορά σε «οργανωμένο σχέδιο», το οποίο με υπαινιγμούς πηγαινοέρχεται μεταξύ ξένων μυστικών υπηρεσιών και τρομοκρατών, είναι ο χειρότερος και ο πλέον επικίνδυνος τρόπος για την ερμηνεία των πυρκαγιών που μάτωσαν τη χώρα».


Ανακοίνωση και από το ΣΥΡΙΖΑ:
«Την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους αβοήθητοι, καλό θα ήταν οι κυβερνητικοί παράγοντες αντί να σχεδιάζουν την επικοινωνιακή άμυνα της κυβέρνησης ανακαλύπτοντας «ασύμμετρες απειλές» και αόρατους εχθρούς, να ασχολούνται με την αντιμετώπιση της καταστροφής».

»Η μόνη προφανής ασυμμετρία αυτή τη στιγμή είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη από τη μια και οι εξαιρετικές της επιδόσεις σε επικοινωνιακά ευρήματα από την άλλη».

Δήλωση Αλέκου Αλαβάνου
Το ολοκαύτωμα που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία εικοσιτετράωρα και ακόμη συνεχίζεται, προκαλεί ανείπωτη θλίψη και οδύνη. 65 συνάνθρωποί μας νεκροί, πάνω από 100 αγνοούμενοι, χιλιάδες θύματα αβοήθητα, η μισή Ελλάδα στάχτη.

Κανένας δεν θα μας κάνει να ξεχάσουμε ότι η σημερινή φρίκη και η πλήρης διάλυση του κρατικού μηχανισμού είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής και απάνθρωπης πολιτικής του «λιγότερου κράτους» που εφαρμόζουν πιστά όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

Όλα όσα ακούμε από τα κυβερνητικά χείλη για ασύμμετρες απειλές, ξένο δάκτυλο, μυστικές υπηρεσίες, αποσκοπούν να αθωώσουν αυτήν την ένοχη πολιτική.

Δικαίως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος κάλεσε τον Καραμανλή «να σταματήσει τις θεωρίες συνομωσίας, γιατί ο λαός τιμωρεί το ψέμα», ενώ σήμερα έστειλε επιστολή προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για την απο κοινού δέσμευση σε μια νέα πολιτική για το περιβάλλον.

Η προεκλογική δημαγωγία και τα δήθεν μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να καλύψουν τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης της κοινωνίας .

Στο βωμό της "ανάπτυξής" τους θυσιάζονται άνθρωποι και φύση

Γι αυτή την καταστροφή φταίνε και οι δύο

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

Δημήτρης Στρατούλης: Οι ασύμμετρες απειλές και οι αντιγραφείς του Νέρωνα

Ο Δημήτρης Στρατούλης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βʼ Αθήνας έκανε την εξής δήλωση μιλώντας σε συγκέντρωση εργαζομένων του ΟΤΕ:

Ο Νέρωνας, όταν είχε καεί η Ρώμη, για να αποσείσει από επάνω του τις μουρμούρες της συγκλήτου, ότι αυτός προκάλεσε τη φωτιά, ισχυρίστηκε ότι η Ρώμη δέχτηκε “ασύμμετρες” απειλές από τους χριστιανούς και διέταξε αιματηρό διωγμό εναντίον τους.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, εμπνεόμενος από αυτό το παράδειγμα, για να αποσείσει τις δικές του ευθύνες για τη διάλυση της πυροσβεστικής και την εθνική καταστροφή, επικαλείται ασύμμετρες απειλές φωτογραφίζοντας και υπονοώντας πολιτικούς χώρους, νέους εσωτερικούς εχθρούς της χώρας, για να τους ρίξει μετά στην πολιτική και κοινωνική πυρά.

Όλοι όμως γνωρίζουν ότι ο κύριος Πολύδωρας ολόκληρο τον περασμένο χειμώνα έδινε βάρος στο σκληρό χτύπημα των διαδηλώσεων της γενιάς του άρθρου 16 και όχι στην καλύτερη δυνατή πρόληψη για την προστασία των δασών από τις καλοκαιρινές φωτιές.

Ο κύριος Πολύδωρας και η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδείχτηκαν πολύ ικανοί να δέρνουν τους φοιτητές και να προστατεύουν τις τράπεζες από το να προστατεύουν το περιβάλλον, τις περιουσίες και τη ζωή των πολιτών.

Το γεγονός ότι τους ισχυρισμούς Πολύδωρα τις επανέλαβαν σήμερα και άλλοι Υπουργοί της κυβέρνησης, όπως η κυρία Μπακογιάννη, αποδεικνύει ότι το μόνο «οργανωμένο σχέδιο» που υπάρχει είναι το κυβερνητικό σχέδιο αποπροσανατολισμού και απόκρυψης των εγκληματικών ευθυνών τους.