Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΝΔ: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Μπίλια για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Την υποψηφιότητα του προέδρου του τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Πάρι Μπίλλια θα υποστηρίξει η Νέα Δημοκρατία .....
για το δήμο Θεσσαλονίκης στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019.

Η εξέλιξη σύμφωνα με πληροφορίες του Myportal.gr οριστικοποιήθηκε σε τετ-α-τετ που είχαν προ ημερών στην Πειραιώς ο κ. Μπίλιας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μπίλιας ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για την πρόθεσή του και τις κινήσεις που έχει κάνει ως τώρα με τις οποίες έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη μιας σειράς φορέων της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την υποστήριξή του στην προσπάθεια του κ. Μπίλια για το δήμο Θεσσαλονίκης και για αλλαγή της διοίκησης του κ. Μπουτάρη που πρόσφατα χαρακτήρισε κακή. 

Η υποψηφιότητα του κ. Μπίλια, που αναμένεται να παρουσιαστεί και επισήμως πριν από τη ΔΕΘ, καλύπτει τα βασικά κριτήρια του προσώπου που αναζητούσε η ΝΔ δηλαδή ενός τεχνοκράτη που να γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης και να έχει προτάσεις και να μην προέρχεται από την κεντρική πολιτική σκηνή. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να εκφράσει στήριξη και δεν θα πρόκειται να δώσει ‘χρίσμα’. Η υποψηφιότητα του κ. Μπίλια, που έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες, εμφανίζεται και ως ενωτική για το χώρο της ΝΔ καθώς σε αυτήν συγκλίνουν οι τοπικοί βουλευτές αλλά και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.


Του Βαγγέλη Πλάκα