Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Απόλυτη κυριαρχία της δεξιάς στο χώρο των επαγγελματιών

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο σταθερές: η απόλυτη κυριαρχία της αριστεράς στους ανθρώπους που μισθοδοτούνται από το δημόσιο και η απόλυτη κυριαρχία της δεξιάς στους....
ανθρώπους που παλεύουν να βγάλουν το μεροκάματο ή τα κέρδη, πολλά ή λίγα. Το δίπολο αυτό "αριστερά - δεξιά" "δημόσιο - ιδιωτικό", επιβεβαιώνεται σε όλες τις εκλογές, όπως συνέβη χθες και στο Επιμελητήριο Κεντρικής Μακεδονίας.

Όποιος πληρώνεται από το δημόσιο γίνεται αριστερός
όποιος παλεύει στην αγορά γίνεται δεξιός

Για παράδειγμα, είναι απολύτως βέβαιο ότι σε εκλογές ελεύθερων επαγγελματιών ιδιωτών γιατρών, θα κυριαρχήσει η δεξιά, ενώ σε εκλογές διορισμένων νοσοκομειακών γιατρών, που πληρώνονται από το δημόσιο, θα κυριαρχήσει η αριστερά.


Η ΕΙΔΗΣΗ


Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης εκλέχτηκε πρώτος Πρόεδρος του Συμβουλίου του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, στις αρχαιρεσίες που έγιναν στο ΕΕΘ.
Τον κ. Ζορπίδη ψήφισαν 22 από τα 30 μέλη του Συμβουλίου, που συμμετείχαν στη διαδικασία (ένα δεν προσήλθε), ενώ ο έτερος υποψήφιος κος Γιώργος Μπίκας έλαβε 8 ψήφους.

Στη σημερινή ορίστηκαν και οι οκτώ αντιπρόεδροι του Συμβουλίου, που είναι οι εξής (με τη σειρά εγγεγραμμένων μελών στα Επιμελητήρια τους):
1ος Αντιπρόεδρος Αναστάσιος Καπνοπώλης (Β.Ε.Θ.)
2ος Αντιπρόεδρος Γιάννης Μασούτης (Ε.Β.Ε.Θ.)
3ος Αντιπρόεδρος Ιορδάνης Τσώτσος (Επιμελητήριο Πέλλας)
4ος Αντιπρόεδρος Γεώργιος Μπίκας (Επ. Ημαθίας)
5ος Αντιπρόεδρος Χρήστος Μέγκλας (Επ. Σερρών)
6ος Αντιπρόεδρος Ιωάννης Κουφίδης (Επ. Χαλκιδικής)
7ος Αντιπρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου (Επ. Πιερίας)
8ος Αντιπρόεδρος Παύλος Τονικίδης (Επ. Κιλκίς)