Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Συνελήφθησαν 2 εμπρηστές στη Χαλκιδική !

Χθες το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για κάπνο σε περιοχή της Κρυοπηγής, στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνοντας στο σημείο οι πυροσβέστες, .....
εντόπισαν έναν 11χρονο κι έναν 9χρονο να έχουν βάλει φωτιά, παίζοντας όπως είπαν. Ο 11χρονος και 9χρονος οδηγήθηκαν μαζί με τους γονείς τους στην πυροσβεστική υπηρεσία και κατόπιν επικοινωνίας με τον εισαγγελέα Χαλκιδικής αφέθηκαν ελεύθεροι.


Δυστυχώς, οι εμπρηστές δεν ήταν τίποτε εγκληματικές φυσιογνωμίες, ούτε "οικοπεδοφάγοι" όπως λέει ο μύθος, που συμφέρει τα κόμματα και τα κομματόσκυλα. Οι περισσότερες φωτιές οφείλονται ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε αυτοανάφλεξη μεταλλικών ή γυάλινων αντικειμένων, που βρίσκονται πεταμένα σε ξερά χόρτα, ενώ οι ελάχιστοι εμπρησμοί οφείλονται συνήθως σε ψυχικά διαταραγμένα άτομα ή παιδιά που παίζουν ή κάνουν σκανδαλιές. Σε αυτές τις περιπτώσεις ΕΥΤΥΧΩΣ η φωτιά εντοπίζεται εύκολα, καθώς οι δράστες τη βάζουν σε κατοικημένες περιοχές ή δρόμους. Κανένας διαταραγμένος και κανένας ανήλικος ΕΥΤΥΧΩΣ δεν ανεβαίνουν σε απόκρημνα φαράγγια, για να κάνουν τη μεγάλη ζημία.

Οπότε, αντί να αποδίδουμε τις φωτιές σε "κακούς" και "οργανωμένα σχέδια", ας οργανωθούμε ως κράτος με καλύτερη ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ.