Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Αν πάρετε αυτό το SMS σημαίνει ότι έγινε τρομοκρατική επίθεση κοντά σας

Νέο όπλο στα χέρια της ελίτ των εξουσιαστών, που θα καθορίζουν τι είναι "τρομοκρατική" επίθεση και τι δεν είναι.
Προχθές, καμιά 20αριά ακροαριστεροί τρομοκράτες, επιτέθηκαν με λύσσα σε .....
κλούβα των ΜΑΤ, μέσα μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πετώντας 30 μολότωφ και δημιουργώντας σκηνικό πολέμου. Θα έστελναν π.χ. για αυτή την επίθεση, sms, τα "μυαλά" που θα τροφοδοτούν το σύστημα;
Πέρυσι, οι στρατιές των ιδρυμάτων της νέας τάξης, με την επωνυμία "no border" έκαναν μαζική επιδρομή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πέριξ του ΑΠΘ, σπάζοντας και ρημάζοντας. Θα έστελνε SMS το σύστημα με την προειδοποίηση "μην πλησιάζετε την περιοχή";
Εσείς τι λέτε;



Τίθεται σε εφαρμογή πανευρωπαϊκό σύστημα μετάδοσης προειδοποιήσεων για απειλές


SMS στο κινητό τους θα λαμβάνουν σύντομα οι πολίτες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που κοντά στην περιοχή που βρίσκονται έγινε τρομοκρατικό ή επαπειλείται κάποια μεγάλη φυσική καταστροφή.

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σήμερα σε προσωρινή συμφωνία που προβλέπει ότι θα τεθεί σε εφαρμογή σε όλες τις χώρες της ΕΕ ένα σύστημα συναγερμού με SMS σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης ή φυσικής καταστροφής.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος μιας πολύ ευρύτερης συμφωνίας για ένα πακέτο μέτρων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών που επιτεύχθηκε την περασμένη νύχτα ανάμεσα στους διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των 28 χωρών-μελών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

«Προκειμένου να αυξήσουμε την προστασία των πολιτών της Ένωσης» αναφέρει σε μια ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή «ένα σύστημα μετάδοσης δημόσιων προειδοποιήσεων των πολιτών στα κινητά τους τηλέφωνα».

«Θα επιτρέψει στους πολίτες και στους ταξιδιώτες να ενημερώνονται για επικείμενες ή τρέχουσες απειλές στην περιοχή όπου βρίσκονται», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Την ιδέα για το σύστημα αυτό είχαν οι ευρωβουλευτές και έμπνευση αποτέλεσε ο αριθμός 112, ο γενικός αριθμός έκτακτης ανάγκης που μπορεί να καλέσει κάποιος από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ για να καλέσει ασθενοφόρο, την πυροσβεστική ή την αστυνομία.

Ένα τέτοιο σύστημα υφίσταται από τις 8 Νοεμβρίου 2012 στην Ολλανδία, που ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο η οποία έθεσε σε εφαρμογή έναν τέτοιο μηχανισμό, προκειμένου να προειδοποιεί τόσο για πλημμύρες όσο και για επιθέσεις, γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο του Ολλανδού ευρωβουλευτή Λάμπερτ φαν Νίστελρουιτζ.