Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Παραμένει το MK ως συντομογραφία - Αλλάζουν μόνο οι πινακίδες των Σκοπιανών Ι.Χ.

Να αρχίσουμε σιγά σιγά να αναλύουμε τη συμφωνία, για να ...
γίνουν κατανοητές οι λεπτομέρειες. Για το φλέγον θέμα των "αρχικών", προβλέπει ότι θα αλλάξουν μόνο οι πινακίδες των οχημάτων και τίποτε άλλο.

Συνεπώς οι κατάληξη ονόματος στο internet θα παραμείνει .mk, στους Ολυμπιακούς αγώνες και σε όλα τα αθλητικά γεγονότα όπου μπαίνει συντομογραφία θα είναι ΜΚ, π.χ. σε αγώνα Ελλάδας - Σκοπίων θα βλέπουμε στο σκορ το GR- MK.

Συνεπώς, όπως κάνουμε όλοι όταν βλέπουμε αρχικά, λέμε μια λέξη, έτσι δεν είναι;
Βλέπουμε ας πούμε ποδόσφαιρο και γράφει FRA - NOR. Τι διαβάζουμε λοιπόν; "Φρανς - Νοργουεϊ" και το μυαλό μας πάει στις δύο χώρες, Γαλλία και Νορβηγία.
Όσοι βλέπουν λοιπόν το GR - MK στην οθόνη τους και πάνε να καταλάβουν ποιές χώρες παίζουν, διαβάζουν Greece - Macedonia. Οπότε, η μόνη λέξη που θα ακούγεται συνεχώς και σε όλο τον κόσμο θα είναι "Macedonia".

Και ποιά είναι η τραγική ειρωνεία;
Ότι όλος πλανήτης αποκαλεί "Greeks" εμάς τους "Έλληνες", που είμαστε Έλληνες και όχι Γρεκοί και αποκαλεί "Macedonias" τους Σλάβους των Σκοπίων, που μόνο Μακεδόνες δεν είναι !ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑ - ΖΑΕΦ

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.