Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΒΟΜΒΑ στους ΑΝΕΛ : Ανεξαρτητοποιήθηκε κορυφαίος βουλευτής !

- Δεν ήταν απλός βουλευτής, αλλά κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και εισηγητής στα περισσότερα νομοσχέδια.
-Τις τελευταίες ημέρες δεχόταν οργισμένες αντιδράσεις του συνόλου των ψηφοφόρων του, για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.
Την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα....
των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης.

Ο βουλευτής απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, γνωστοποιώντας στο Σώμα την ανεξαρτητοποίησή του από τους ΑΝΕΛ.

Στην επιστολή του, ο κ. Λαζαρίδης προτάσσει τη διαφωνία του με τη συμφωνία των Πρεσπών, με την πρόσθετη επισήμανση ότι αυτή πρέπει να υπερψηφιστεί από πλειοψηφία 3/5 της Βουλής, ενώ αναφέρει ότι δέχτηκε απειλές πιέσεις και ύβρεις κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Πλέον, εφόσον ο κ. Λαζαρίδης διατηρήσει την έδρα του ως ανεξάρτητος, η κυβερνητική πλειοψηφία απαριθμεί 152 βουλευτές.

Οι λόγοι

Τους λόγους της ανεξαρτητοποίησής του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξηγεί στην μακροσκελή επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης προτάσσει τη διαφωνία του με τη συμφωνία των Πρεσπών, με την πρόσθετη επισήμανση ότι αυτή πρέπει να υπερψηφιστεί από πλειοψηφία 3/5 της Βουλής, ενώ αναφέρει ότι δέχτηκε απειλές πιέσεις και ύβρεις κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

«Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα τονίσαμε από το βήμα της Βουλής αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα».

Στη συνέχεια της επιστολής του, ο ανεξάρτητος πλέον, βουλευτής υπερασπίζεται την ανάγκη για διευρυμένη πλειοψηφία στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και αναφέρει ότι όταν κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας, σε λάθος χρόνο κατά την άποψή του, είχε να επιλέξει ανάμεσα σε δύο πράγματα:

Α) Να ενδώσω στις πιέσεις που δεχόμουν με διάφορες μορφές (απειλές-ύβρεις κλπ) να στηρίξω την πρόταση δυσπιστίας (…)

Β) Να στηρίξω την κυβερνητική συνοχή για την ολοκλήρωση της Δ’ αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια και στη συνέχεια να ασχοληθώ με το θέμα της συμφωνίας (…)».

ΑΝΕΛ: Να παραδώσει την έδρα

«Βέλη» εναντίον του μέχρι πρότινος βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιώργου Λαζαρίδη, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης, τονίζοντας ότι πρέπει να παραδώσει την έδρα του, καθώς κάθε «άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών».

Όπως ανέφερε ο κ. Τοσουνίδης: «ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων».

«Αφού λοιπόν δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του πρέπει και να παραδώσει την έδρα του η οποία ανήκει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό ενώπιον δυο Υπουργών.

Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.