Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Άρχισε επιτέλους να προσφέρει έργο ο ΟΣΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) μετατράπηκε σε Ο.Σ.Ε.Θ. Α.Ε. (Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης), με πλειάδα σοβαρών .....
αρμοδιοτήτων, μόνο που αποψιλώθηκε από στελέχη, προσωπικό και χρήματα. Παρά την έλλειψη πόρων και προσωπικού όμως, ο πρόεδρός του Κώστας Αμπατζάς καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες, που αρχίζουν σιγά σιγά να αναγνωρίζονται από τους τοπικούς φορείς και θα γίνονται όλο και πιο ορατές.
Στη Θεσσαλονίκη επίκειται ανασχεδιασμός των συγκοινωνιών σε όλο το νομό, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Αθήνα και ο ρόλος του ΟΣΕΘ θα καταστεί πλέον κομβικός.


Δεκτό το αίτημα του Δήμου Θερμαϊκού από τον ΟΣΕΘ για τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών

Ένα σημαντικό θέμα, ανάμεσα σε άλλα, που είχε συζητηθεί στην προ διμήνου περίπου συνάντηση του Δημάρχου Θερμαϊκού, κ. Μαυρομάτη, με τον Πρόεδρο του ΟΣΕΘ, κ. Αμπατζά και αφορούσε στην πύκνωση των δρομολογίων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο λόγω της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης, έγινε δεκτό.

Η απόφαση τροποποίησης λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ, που εξυπηρετούν την περιοχή, έρχεται να λειτουργήσει προς όφελος των μετακινούμενων, διευκολύνοντας το επιβατικό κοινό μέσω της αναπροσαρμογής των γραμμών, ώστε να συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής αυτής του χρόνου.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αλλαγή του προγράμματος λειτουργίας της γραμμής No 69 «ΑΣ ΙΚΕΑ – Επανομή» για τη θερινή περίοδο από 01/07/2018 έως 31/08/2018, με το τελευταίο δρομολόγιο να αναχωρεί στις 00:00 από τον ΑΣ ΙΚΕΑ με προορισμό την Επανομή.

Επιπλέον και ιδιαίτερης αξίας για το επιβατικό κοινό, η απόφαση για πρόωρη εφαρμογή του θερινού προγράμματος λειτουργίας της ανωτέρω γραμμής, με αυξημένο αριθμό οχημάτων, για τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου, με ημερομηνία έναρξης την 18η Ιουνίου, δηλαδή νωρίτερα από την κανονική έναρξη της ισχύος της.

Μέτρο προς τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του αυξημένου επιβατικού κοινού αποτελούν οι εν λόγω τροποποιήσεις, διευκολύνοντας την πιο προσιτή πρόσβαση σε μια περιοχή που κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών βλέπει τον πληθυσμό της, εξαιτίας επισκεπτών και εποχιακών κατοίκων, να αυξάνεται ραγδαία


Περαία, 5 Ιουνίου 2018