Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Ποιος κυβερνά την Ελλάδα;

Στο παραπάνω ερώτημα ρίχνει άπλετο φως η στάση των δύο κομμάτων εξουσίας στη χώρα μας απέναντι στο ζήτημα των Σκοπίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ανοικτά την λύση της σύνθετης ονομασίας. Έχουμε γράψει και παλαιότερα και εμείς και πολλοί άλλοι και έχουμε εξηγήσει γιατί μία τέτοια εξέλιξη σημαίνει απλά παράδοση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Και ενώ....
εμείς υποστηρίζουμε τα ανωτέρω, η κυβέρνηση δεν αρθρώνει ούτε ένα επιχείρημα γιατί μας συμφέρει η σύνθετη ονομασία και γιατί να επειγόμαστε εμείς για να λυθεί το ζήτημα.
Απλώς υποστηρίζει την εκχώρηση του ονόματος χωρίς να έχουμε να κερδίσουμε τίποτε με αυτό.


Από την άλλη μεριά, η ΝΔ, παρότι πριν από μερικούς μήνες για ψηφοθηρικούς λόγους την εποχή των μεγάλων συλλαλητηρίων τόλμησε να πει ότι δεν θα δεχτεί συμφωνία με το όνομα Μακεδονία, σήμερα και αυτή δέχεται την σύνθετη ονομασία ψελίζοντας μόνο ότι εκείνη θα πετύχαινε καλύτερο όνομα. Επίσης, και εκείνη δεν φέρνει κανένα επιχείρημα για την αποδοχή της σύνθετης ονομασίας. Έχουμε, λοιπόν, και λέμε: τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση συνειδητά τελείως προδίδουν το εθνικό συμφέρον!
Και ποιο είναι το αντάλλαγμα; Η παραμονή της πρώτης για μερικούς μήνες ακόμη στην εξουσία, και η διαβεβαίωση στην δεύτερη ότι θα την διαδεχθεί σε μερικούς μήνες στην εξουσία!

Και ποιος τους τα παρέχει αυτά; Μα φυσικά αυτός που κυβερνά την Ελλάδα και δεν είναι άλλος από την Αμερική. Πουλάει την Ελλάδα, που έτσι και αλλιώς μισεί ο Τσίπρας, για λίγους μήνες εξουσίας· την πουλάει και ο Μητσοτάκης, που επίσης την μισεί, για να έχει την δυνατότητα να ανέλθει στην εξουσία, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι ως ντενεκές ξεγάνωτος που είναι, και με τα βαρύδια που φέρει το όνομά του, εάν οι ΗΠΑ τον πολεμήσουν με το απόλυτα ελεγχόμενο από αυτές μιντιακό κατεστημένο, τότε δεν θα έχει καμιά ελπίδα.

Και το ερώτημα είναι: γιατί λοιπόν τους ψηφίζουμε; Μα φυσικά γιατί ζούμε σε ένα καθεστώς πλήρους ανελευθερίας, όπου η σκέψη μας ελέγχεται πλήρως από τα ΜΜΕ. Εάν επιθυμούμε να κάνουμε κάτι άλλο, πέρα από διαμαρτυρίες και να ανακτήσουμε την ελευθερία μας την προσωπική και της πατρίδος, τότε πρέπει να ξεκινήσουμε κλείνοντας την τηλεόραση. Όσο την έχουμε ανοικτή, θα παραμένουμε υπόδουλοι σε ανθέλληνες σαν τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη.

Χαράλαμπος Μηνάογλου