Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Χωρίζει με τη Φώφη ο Σταύρος Θεοδωράκης και πάει στου Τσίπρα

Για τον αρχηγό του Ποταμιού  είναι στοίχημα ζωής να ονομαστούν τα Σκόπια "Μακεδονία" και δεν θα παρατήσει το στόχο του.
Όλο περισσότερο απομακρύνονται πλέον Γεννηματά και ...
Θεοδωράκης.

Αίσθηση προκάλεσε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου το γεγονός ότι μόλις ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, εμφανίστηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, για να ακούσει την ομιλία του.

Την ίδια ώρα όμως, η Φώφη Γεννηματά αποχώρησε από την αίθουσα, ένδειξη ίσως και του ρήγματος που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις με το Ποτάμι, λόγω του Σκοπιανού.

Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημοποίησαν αυτό που είναι κοινό μυστικό, ότι η συμβίωσή τους στο εξής θα είναι αδύνατη.

Από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι μπορεί να έχουν γίνει θετικά βήματα, όμως τα αρνητικά σημεία είναι σημαντικά.

Σε εντελώς αντίθετο κλίμα όμως, ο Σταύρος Θεοδωράκης, που τη διαδέχτηκε στο βήμα, είπε πως θα ψηφίσει τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή και επανέλαβε τη γνωστή του θέση ότι η Μακεδονία είναι μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή που δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα.

Πρεπει να αναφέρουμε οτι θυελλώδης ήταν και η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής το μεσημέρι στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ προκάλεσε σύγκρουση εντός του κόμματος.

Η ταραχώδης συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε στις 2 το πρωί, σε κακό κλίμα.

«Φοβάμαι ότι είναι η τελευταία μας συνάντηση. Δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω προτάσεις που θα διαλύσουν την παράταξη. Ο καθένας ας πάρει τον δρόμο του», ήταν τα τελευταία λόγια της κυρίας Γεννηματά.

Η προσπάθεια δεν απέδωσε και τελικά γύρω στις 10 το πρωί της Πέμπτης δημοσιοποιήθηκε η πρoσωπική δήλωση της Φώφης Γεννηματά ως επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

«Η συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση αποτελεί ένα βήμα, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση», αναφέρει σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, η οποία θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης.