Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

«Το ΑΣΕΠ επιβεβαιώνει τη Νέα Δημοκρατία. Τα ερωτήματα παραμένουν»

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, με αφορμή σημερινή ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η σημερινή ανακοίνωση της Διοίκησης του ΑΣΕΠ επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας.

Πράγματι εστάλησαν σε τέσσερις (4) Υπουργούς μετά από αιτήματα τους πίνακες με τα στοιχεία και τα προσόντα από τους φακέλους των υποψηφίων Γραμματέων. Στους υπόλοιπους Υπουργούς εστάλησαν τα ονοματεπώνυμα και τα πατρώνυμα των υποψηφίων.

Τα ερωτήματα που παραμένουν και χρήζουν άμεσης απάντησης είναι τα εξής:

α. Γιατί εστάλησαν στους Υπουργούς τα στοιχεία και τα προσόντα από τους φακέλους των υποψηφίων; Για ποιο λόγο τα ζήτησαν; Παραβιάστηκαν ή όχι οι σχετικές διατάξεις με την αποστολή αυτών των στοιχείων σε πρόσωπα που εκ του νόμου δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων Γραμματέων;

β. Τι ακριβώς ζητούσαν με τα αιτήματα τους Υπουργοί και με ποια νομιμοποιητική βάση;

Είναι αναγκαίο άμεσα είτε οι Υπουργοί είτε η Διοίκηση του ΑΣΕΠ να δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα των αιτημάτων και των διαβιβαστικών».

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.