Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Όποιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα, θα διαγράφεται

"Σε περίπτωση κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, όπως είπε χθες ....
ο πρωθυπουργός, η ψήφιση της συμφωνίας για το Σκοπιανό στη Βουλή θα λάβει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, άρα ένας λόγος παραπάνω για να καταψηφιστεί η κυβέρνηση.

Στο συνέδριό μας και στα συλλογικά μας όργανα έχει συζητηθεί και το θέμα της κυβερνητικής πολιτικής και η απόφασή μας η συλλογική είναι, ότι ψήφο εμπιστοσύνης σ' αυτήν την κυβέρνηση δεν δίνουμε" δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

" Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μετατρέπει την ψηφοφορία για το Σκοπιανό σε ψήφο εμπιστοσύνης για να εγκλωβίσει τον κυβερνητικό του εταίρο, τον Καμμένο.
Σε κάθε περίπτωση, στήριξη της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου με όλα αυτά που έχουν κάνει σ΄αυτόν τον τόπο, δεν πρόκειται να δώσουμε."

OXI από Γεννηματά στη συμφωνία, ΜΟΝΟ ο Σταύρος Θεοδωράκης στηρίζει Τσίπρα


Ερωτηθείς τι θα συμβεί σε περίπτωση διαφοροποίησης βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ. αναφορικά με την ψήφιση της συμφωνίας για το ονοματολογικό ο κ. Κεγκέρογλου απάντησε:

"Αν υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις τις οποίες κάποιος δεν ακολουθεί, σημαίνει ότι ακολουθεί και τον δρόμο του. Το Κίνημα Αλλαγής έχει πάρει κάποιες αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο, οι οποίες υπερβαίνουν τις επί μέρους διαφοροποιήσεις που έχουν να κάνουν με την εκτίμηση για τη συμφωνία. Είναι δυνατόν κάποιος να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα; Αυτό είναι αδιανόητο. Ακόμα κι αν έβλεπε κάποιος με θετικό μάτι το κομμάτι που αφορά τη συμφωνία, στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ψήφο εμπιστοσύνης, από πού κι ως πού;"