Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Σόου Τσίπρα με την κόκκινη γραβάτα στο Ζάππειο

Με ένα σχόλιο για την «πρώτη φορά γραβάτα» ξεκίνησε την ομιλία του στη φιέστα του Ζαππείου για την απόφαση του Eurogroup ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Δεν νιώθω άνετα, αλλά θα τη συνηθίσω», είπε....
υπό τα χειροκροτήματα των παρισταμένων, μελών των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Τσίπρας είχε φθάσει λίγα λεπτά νωρίτερα, συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα, η οποία ήταν ντυμένη με λευκό κοστούμι.

Αμέσως ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα. Μεταξύ άλλων, είπε:

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για όλους μας. Ανήκει πρωτίστως σ' εκείνους που οκτώ χρόνια τώρα χτυπήθηκαν βάναυσα από την κρίση. Τη θέση της λιτότητας θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη. Τη θέση της αβεβαιότητας θα παίρνει η σταθερότητα, η ασφάλεια και η σιγουριά, η κανονικότητα. Καταφέραμε να λύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, ένα πρόβλημα που κληρονομήσαμε. Παραλάβαμε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού, με ενάμισι εκατομμύριο άνεργους. Είχαμε το καθήκον να αλλάξουμε τη χώρα. Σ' αυτή την προσπάθεια άλλες φορές συγκρουστήκαμε σφοδρά, άλλες φορές συμβιβαστήκλαμε επώδυνα και φθάσαμε ως εδώ. Στο τέλος μιας εποχής που κάθε Ελληνας και Ελληνίδα θα θέλει να ξεχάσει. Φθάσαμε στο τέλος των μνημονίων. Μπορούμε όλοι μας σήμερα, για μια μέρα, να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να χαρεί γιατί η Ελλάδα γίνεται μια χώρα κανονική. Ξαναγράφεται στον παγκόσμιο χάρτη,. στέκεται ξανά στα πόδια της, δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα του χθες».

H απάντηση της Ν.Δ.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η φαιδρή εικόνα του κ. Τσίπρα, με τη γραβάτα-δώρο του κ. Ζάεφ δεν επιτρέπει κανένα σχόλιο για τα ψέματα που τη συνόδευσαν.

Μέχρι εδώ, όμως. Οι Έλληνες δεν έχουν πάθει ανοσία στην ανοησία. Και προσβάλλονται όταν στη θέση του Πρωθυπουργού τους αντικρίζουν, δυστυχώς, έναν αδίστακτο υποκριτή, επικεφαλής ενός κυνικού θιάσου.

Το βεστιάριο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πλούσιο και μπορούν να μεταμφιέζονται όπως θέλουν. Αλλά οι θεατές έφυγαν. Μόνο ντροπή και χλεύη αξίζει σε αυτή τη θλιβερή φαρσοκωμωδία που κυβέρνησε τη χώρα. Ευτυχώς φτάνει στο τέλος της».