Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Μακεδονία: Διαβάστε τι λέει ο αναγνώστης, γιατί ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Nα μην έχει κανείς καμία αμφιβολία για το ότι η συμφωνία είναι προδοτική για τα Ελληνικά συμφέροντα. Μία Fyrom με ...
αναγνωρισμένη ''Μακεδονική'' εθνότητα θα είναι μεγάλο πρόβλημα μετά από χρόνια όταν πλέον τα Σκόπια θα ανήκουν στην ΕΕ και θα έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησής πολιτών εντός της Ελληνικής Μακεδονίας. Αν οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν τόσα προβλήματα με μερικούς γραφικούς του ''Ουρανίου Τόξου'' τις τελευταίες δεκαετίες, τι θα γίνει με μεγάλους πλέον αριθμούς Σκοπιανών που θα εγκαθίστανται νομίμως εντός ελληνικού εδάφους; Εξίσου τεράστια προβλήματα θα υπάρξουν με τις παρενέργειες της εκχώρησης της ταμπέλας Μακεδονία στον εμπορικό τομέα, κάτι που δεν αναλύθηκε όσο έπρεπε.

Και η αποδοχή του ''Βόρειος Μακεδονία'' από τα Σκόπια δεν είναι τυχαία. Έγινε κατ'απαίτηση των ξένων δυνάμεων που θέλουν να δημιουργήσουν μία de facto οντότητα που θα έχει χαλαρά σύνορα, ''Βόρεια'' και ''Νότια'' Μακεδονία ώστε να αποκοπεί σταδιακά από τον υπόλοιπο εθνικό κορμό.

Το μαχαίρι είναι αμφίκοπο. Δεν επικροτεί μόνο τον αλυτρωτισμό της Σκοπιανής πλευράς αλλά δημιουργεί προϋποθέσεις ώστε μετά από κάποιο καιρό, όταν μετά από τόσες εθνικές ταπεινώσεις , έλθει στην εξουσία μία ελληνική κυβέρνηση με ισχυρά τυχοδιωκτικά- λαϊκιστικά εθνικιστικά χαρακτηριστικά, μέσα στην ταραγμένη Βαλκανική των νέων συνόρων επιλέξει να εγκαινιάσει μία νέα πολιτική διεκδικήσεων εδαφών των Σκοπίων με άλλοθι αυτήν την συμφωνία.


Ένας από τους πυλώνες της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, το περιοδικό Foreing Policy, προτείνει σήμερα τον Τσίπρα για... Νόμπελ Ειρήνης. ΑΤΤΑΒΟΥ!!!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλιο makpress: Το γνωστό κληρονομικό μας χάρισμα -οι τακτικοί αναγνώστες το γνωρίζετε καλά- μας επιβάλει να γράψουμε σήμερα 16/6/2018, ότι έτσι ακριβώς θα γίνει.