Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Aναρωτιέμαι κατά πόσο θα μάθουμε εμείς να αποκαλούμε τους γείτονες "Βόρειους Μακεδόνες";

VIDEO-Λαπαβίτσας: Το erga omnes ισχύει και για εμάς και αναρωτιέμαι κατά πόσο θα μάθουμε εμείς να αποκαλούμε τους γείτονες "Βόρειους Μακεδόνες"; -Τα μνημόνια δεν σκίζονται

"Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα δεχθεί και θα καταλάβει, ότι μόνο μία σύνθετη ονομασία για την πΓΔΜ θα μπορούσε να είναι η απάντηση, τι άλλο; Δεν καταλαβαίνω ποια άλλη λογική λύση μπορεί να υπάρξει.

(όχι ρε φίλε, υπάρχει κι άλλη λύση! Αυτή:
Το πρόβλημα με το όνομα των Σκοπίων είναι εξαιρετικά απλό για όποιον ΘΕΛΕΙ να το λύσει!


Αυτό που γίνεται τη στιγμή αυτή, είναι ότι οι δύο χώρες έχουν σίγουρα συρθεί σ' αυτό μέσω έξωθεν πιέσεων, υπάρχει σίγουρα πίεση από τον αμερικανικό παράγοντα, κι αυτά είναι πράγματα που ευνοούν μακροπρόθεσμα τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Είμαι άκρως σκεπτικός κι επιφυλακτικός σ΄αυτό το κομμάτι, αλλά περιμένω να δω τη συμφωνία" δήλωσε στην εκπομπή FOCUS PRESS του Άτλας TV Κεντρικής Μακεδονίας, ο καθηγητής οικονομικών και πρώην βουλευτής, Κώστας Λαπαβίτσας.

Αναφορικά με το erga omnes, ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε ότι "καταρχήν το erga omnes, σημαίνει ότι ισχύει για όλους και για εμάς. Και αναρωτιέμαι κατά πόσο θα μάθουμε εμείς να αποκαλούμε τους γείτονες "Βόρειους Μακεδόνες" και θα πάψουμε να τους λέμε "Σκοπιανούς";

Ερωτηθείς για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο ο κ. Λαπαβίτσας δήλωσε:

"Τα μνημόνια δεν τελειώνουν, δεν απαλλασσόμαστε, είναι μία κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα στην Ελλάδα. Τα μνημόνια δεν σκίζονται καταρχήν, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Είναι η χώρα που δημιουργήθηκε τα τελευταία 8 χρόνια και έτσι θα ζήσουμε. Κι αυτό μάλιστα είναι και πολύ συγκεκριμένο όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική, πχ τα πλεονάσματα που θα είναι θηριώδη το επόμενο διάστημα και τα βγάζουμε στην πλάτη του ελληνικού λαού. Ακριβώς για αυτό, υπάρχει δυστοκία στην αγορά και η οικονομία δεν πάει πουθενά, αυτή θα είναι η πραγματικότητα. Δεν θα υπάρχει η αλλαγή που λένε, αυτό είναι πολιτική προπαγάνδα τίποτα παραπάνω. Η Ελλάδα δημοσιονομικά θα είναι σε στενωπό μέχρι το 2022.
Καθαρή έξοδος μπορεί να υπάρξει με την έννοια ότι θα βγει η κυβέρνηση στις αγορές και θα πει "ελπίζω να δανειστώ κι ελπίζω να μου βγαίνει κάθε φορά", αυτό εννοεί η κυβέρνηση καθαρή έξοδο, δηλαδή αν βγει στις αγορές και να δανείζεται, χωρίς να έχει προληπτική γραμμή, κάτι που θεωρώ εξαιρετικά παρακινδυνευμένο για πολλούς λόγους, αλλά μπορεί να το κάνει για πολιτικούς λόγους, γιατί θα έχει και εκλογές σύντομα."