Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Δίωξη σε όσα βοθροsites και βοθροblogs αναδημοσιεύουν δήθεν "λίστα με 174 βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω"


Την είδηση την καταρρίψαμε αρκετές φορές, το 90% των αναγνωστών ξέρει ότι κάποιος ηλίθιος πήρε από τα "πόθεν έσχες" των βουλευτών τη στήλη "καταθέσεις (του βουλευτή, της συζύγου και των παιδιών του)" και τη βάφτισε "έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό". Το 10% των ηλίθιων αναγνωστών, δεν έχει τη στοιχειώδη νοημοσύνη να καταλάβει ότι....
ΔΕΝ είναι λεφτά που έβγαλαν οι βουλευτές στο εξωτερικό, αλλά τα χρήματα που δήλωσαν ότι είχαν στις τράπεζες το 2009. Η λίστα έρχεται και ξανάρχεται στη δημοσιότητα κι έτσι, μετά από παράπονα των έντιμων βουλευτών που θίγονται, ασχολήθηκε το αρμόδιο τμήμα της Βουλής, αλλά και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 

Το πρόβλημα με αυτή την αλητεία της λίστας είναι ότι αμαυρώνονται οι έντιμοι βουλευτές που δήλωσαν τα λεφτά τους ως δήθεν τομάρια που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και μένουν "στην απέξω" όσα λαμόγια βουλευτές απέκρυψαν τα εισοδήματά τους κι αυτό είναι που ενοχλεί εμάς στο makpress. Είναι προφανές, ότι η ανακίνηση της ψευτολίστας είναι έργο κάποιων λαμόγιων, που θέλουν να θολώσουν τα νερά, προστατεύοντας όσους ανέντιμους δεν τα δήλωσαν ! 

Τη λίστα μπορείτε να βρείτε σε όλα τα γνωστά αναξιόπιστα βοθροσάιτ, που υποτιμούν τους αναγνώστες τους, με τους πομπώδεις τίτλους, τα απανωτά "ΣΟΚ", τις τερατολογίες και τις μούφες του τύπου "ένα παλικάρι στην εντατική που τον λένε Μερισιώτη χρειάζεται 40 φιάλες αίμα". Ένα ασφαλές κριτήριο για το τι διαβάζετε στο διαδίκτυο είναι η λίστα αυτή:  Όποιο site τη δημοσιεύει, είναι βόθρος ! Μακριά ! 


Από το Γραφείο της Γ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σχετικά με λίστα ονομάτων Ελλήνων βουλευτών, που δημοσιεύεται και αναδημοσιεύεται συνεχώς σε διάφορα sites με τίτλο «οι 174 Έλληνες βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό», η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, αφού εξέτασε το ζήτημα στη σημερινή συνεδρίασή της, διαπίστωσε τα κάτωθι:

Η ίδια ακριβώς λίστα είχε αναρτηθεί και παλαιότερα σε διάφορα sites με τον ισχυρισμό ότι «είναι λίστα της Τραπέζης της Ελλάδος πολιτικών προσώπων που έβγαλαν χρήματα έξω». Σε συνέχεια του από 6/4/2015 σχετικού εγγράφου του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το θέμα εισήλθε προς συζήτηση στην οικεία Επιτροπή. Σε έλεγχο, τον οποίο διενήργησε ορκωτός ελεγκτής, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται περί αντιγραφής ποσών τα οποία έχουν δηλωθεί ως τραπεζικές καταθέσεις στις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης χρήσης 2009, από τους ίδιους τους υπόχρεους (βουλευτές) και δεν πρόκειται περί λίστας της Τραπέζης της Ελλάδος. Οι εν λόγω δηλώσεις είχαν δημοσιευθεί, σύμφωνα με όσα προβλέπονταν τότε στο ν. 3213/2003, στις 20/12/2011. Κατόπιν αυτών, η Επιτροπή Ελέγχου, στη συνεδρίασή της την 18/2/2016, με ομόφωνη απόφασή της έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Επιπλέον, η Επιτροπή εκφράζει τον προβληματισμό της για τη σκοπιμότητα τέτοιων δημοσιευμάτων, που δημιουργούν τον κίνδυνο εσφαλμένης στοχοποίησης συγκεκριμένων προσώπων και τροφοδοτούν την αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων προς το ευρύ κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου