Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Να ετοιμάζεστε για μεγάλα Συλλαλητήρια

του Σ.Παπαθεμελή*

Αύριο Πέμπτη, εκτός απροόπτου, Τσίπρας-Ζάεφ πανηγυρίζουν ο ένας το ξεπούλημα και ο άλλος την…..εξαγορά (ο σκοπιανός την παίρνει τζάμπα) της Μακεδονίας.


Με μια ύπουλη μεθόδευση σερνόμαστε στην υπογραφή διεθνούς συμφωνίας-πλαίσιο. Εγγυητές της ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΟΗΕ. Οι εμπειρίες μας από προηγούμενες «εγγυήσεις» είναι απογοητευτικές. Θυμηθείτε μόνο πόσες φορές ο ΟΗΕ απεφάσισε την αποχώρηση του Αττίλα από την Κύπρο και αυτός βρίσκεται ακούνητος εκεί.

Με βάση την πρόφαση, πως «τα Σκόπια δεν προλαβαίνουν να αναθεωρήσουν το Σύνταγμά τους θα προενταχθούν σε ΝΑΤΟ-ΕΕ και σε 2 χρόνια (Ζήσε μαύρε να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι) όντας μέσα θα κάνουν την αναθεώρηση! Αν δεν την κάνουν, θα φέρουν «διεθνή ευθύνη». Δηλαδή καμίαν ευθύνη!

Τα Σκόπια μάς είχαν πάει ως γνωστόν στη Χάγη για το Βουκουρέστι και εκείνη μας κατεδίκασε εν ονόματι της «διεθνούς ευθύνης» για παραβίαση της «Ενδιάμεσης» του 1995. Καταδίκη ωστόσο χωρίς καμία κύρωση. Επ’ευκαιρία η περιβόητη «Ενδιάμεση συμφωνία» είχε 7ετή ισχύ και παρατείνεται έκτοτε επειδή ανοήτως δεν την καταγγέλλουμε, ενώ τα Σκόπια από τις πανωτές παραβιάσεις τους την έχουν κυριολεκτικά κουρελιάσει.

Αν ο κ. Τσίπρας υπογράψει και η Ελληνική Βουλή κυρώσει αυτό το «αποφώλιον τέρας», η Ελλάς θα έχει υποστεί μιαν πρωτοφανή ήττα, βαρύτερη από του αν έχανε έναν πόλεμο.

Επίμονο ζητούμενο, κατ' εξοχήν σε περιόδους κρίσης όπως η παρούσα, είναι η διακομματική συνεννόηση στα μείζονα θέματα. Διακομματική συναίνεση για ό,τι είναι αληθινό, άρα εθνικό κατά τον Σολωμό.

Διακομματική συναίνεση για ό,τι κακό, άσχημο, άπρεπο, ευτελές, αρνητικό είναι έκπτωση, κατάπτωση, οπισθοδρόμηση.

Με την ψήφο ηχηρών ονομάτων της αντιπολίτευσης, επί το ποιητικότερον «κυμβάλων αλαλαζόντων», υπερψηφίστηκε το νομοθετικό εξάμβλωμα περί της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Οι μεταμοντέρνοι του παγκοσμιοκρατικού συστήματος παλεύουν με νύχια και με δόντια χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο για να διαλύσουν το ανθεκτικότερο κύτταρο των κοινωνιών, την οικογένεια. Δεν θα τα καταφέρουν, όσο και αν λιγοστεύουν οι αντιστάσεις της κοινωνίας. Η Εκκλησία η οποία σε ηθικά εμπόλεμες καταστάσεις τάσσεται στην πρώτη γραμμή μάχης είπε μεν τον πρέποντα λόγον αποστρεφόμενη την «επιλογή της Πολιτείας να στερήσει από ορισμένα παιδιά το δικαίωμα της ανάπτυξης τους μέσα σε φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον με πρότυπα πατρότητας και μητρότητας» αλλά οι ιεράρχες οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το πλήρωμα της Εκκλησίας, βάλλεται πανταχόθεν. Εκτροχιάστηκαν τα πάντα και οι πνευματικοί ταγοί δεν έχουν την πολυτέλεια για έναν «ήρεμον και ησύχιον βίον». Οφείλουν να δράσουν «πολεμικά». Οι απόλεμες ανακοινώσεις, όσο σωστές και αν είναι, δεν ωφελούν σε τίποτε αν οι ταγοί δεν ζωσθούν τα πνευματικά τους άρματα.

Το κοινό Συνέδριο που οργάνωσαν πρόσφατα στην Ουάσιγκτον το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας και η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή με αντικείμενο την Τριμερή Διακρατική Συνεργασία Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ είναι μια σημαντική πρόοδος για τον ουσιαστικό επηρεασμό των αμερικανικών κέντρων αποφάσεων.

Το αμερικανοεβραϊκό λόμπυ είχε μέχρι πρότινος και επί έτη μακρά εργασθεί αόκνως υπέρ των τουρκικών συμφερόντων από τα οποία ασφαλώς και έχει αποστασιοποιηθεί λόγω των εξελίξεων των τουρκοισραηλινών σχέσεων. Είναι ώρα να αξιοποιήσουμε όλη την τεχνογνωσία του και την συνδρομή του προς κοινόν όφελος.

Τα νεαρά Βελγόπουλα της Γάνδης επαναστάτησαν προχθές στο άκουσμα της απόφασης ότι καταργείται το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Η Κυβέρνηση τους αναγκάσθηκε να πάρει πίσω την επίμαχη απόφαση. Έτσι οι Βέλγοι μαθητές θα συνεχίσουν να σπουδάζουν τους Κλασσικούς μας, ενώ εμείς από καιρό τους έχουμε κλειδώσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Από τη Γάνδη μάθημα και κόλαφος κατά των ιθυνόντων της ελλαδικής Παιδείας.

Δικαιολογημένο το πρόσφατο ξέσπασμα των Παμμακεδονικών Ενώσεων του Εξωτερικού που απευθυνόμενες στον έλληνα ΥπΕξ τον καλούν με εκ βαθέων κραυγή: «Σταματήστε να μας εξευτελίζετε». Και του υποδεικνύουν σοφά ότι: «Πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις σ' αυτό το σημείο και να σταματήσετε να εξευτελίζετε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, με την υποχωρητικότητα και την εμμονή σας να χαρίσετε το όνομα "Μακεδονία" στους σλάβους των Σκοπίων».

Απρέπεια και θλιβερό ολίσθημα Κοτζιά στο δικαστήριο της Λευκωσίας, όταν ξεστόμισε άρρητ’αθέμιτα με το τσουβάλι, καθυβρίζοντας τον συνήγορο της Ιεράς Μονής Κύκκου και στο πρόσωπό του όλον τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Η Ι.Μονή Κύκκου εδώρισε στο ελληνικό κράτος προ 20ετίας προνομιούχο οικόπεδο, δίπλα στην αμερικανική και ρωσική Πρεσβεία για να κτισθεί η ελληνική. Μετά παραχωρήθηκε σε χαμηλή τιμή και πρόσθετο οικόπεδο για πρεσβευτική κατοικία. Ο όρος ήταν ότι αν τα οικόπεδα δεν χρησιμοποιούνταν σε τακτό χρόνο ήταν άκυρη η συμφωνία και επιστρέφονταν στη Μονή.

Τελικά τα οικόπεδα δεν χρησιμοποιήθηκαν και εν όψει περιέλευσής τους στους διεθνείς τοκογλύφους της Ελλάδος μέσω ΤΑΙΠΕΔ, που τα διαπραγματεύονταν με το Κατάρ, η Μονή ορθότατα προχώρησε στην ακύρωση της συμφωνίας.

Επειδή «αι ημέραι πονηραί εισίν» να γρηγορούμε και να ετοιμαζόμαστε για παμμέγιστα Συλλαλητήρια. Νυν υπέρ πάντων αγών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου