Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Πλημμύρισε το αμάξι μου με νερά, τι πρέπει να κάνω;

Τελείωσε η μπόρα και κατεβαίνεις να πάρεις το αμάξι σου επιτέλους και να επιστρέψεις σπίτι. Ανοίγεις την πόρτα του οδηγού και ...σε περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη! Το....
αυτοκίνητό σου πήρε νερά, μέσα στο σαλόνι! Και τώρα;

Καταρχήν, πρέπει να ξέρεις ότι τα νερά μπήκαν από κάτω, καθώς περνούσαν με ορμή κάτω από το αμάξι σου.

Τα νερά πρέπει να φύγουν κι όχι να περιμένεις υπομονετικά, γιατί θα καταστραφεί η μοκέτα και θα σαπίσουν πολλά πράγματα.

Βούτα λοιπόν στη θέση του οδηγού και οδήγησέ το στο πλησιέστερο συνεργείο αν είναι πολύ κοντά και αν η μηχανή είναι καθαρή. Καλύτερα βέβαια να στο μεταφέρει γερανός μέχρι το συνεργείο.. Εκεί, ο μάστορας θα το ανεβάσει στη ράμπα, θα βγάλει 4 τάπες που υπάρχουν στα 4 καθίσματα, θα βάλει κουβάδες από κάτω και θα αδειάσει το αμάξι σου.

Εναλλακτική λύση είναι να βρεις κάποιον με αντλία νερού για να αντλήσει τα νερά.

Αν δεν μπορείς να κουνήσεις το αμάξι, πρέπει να βγάλεις τις 4 τάπες που βρίσκονται κάτω από τα πατάκια, για να φύγουν τα πολλά νερά, να το κλειδώσεις και να το αφήσεις να στεγνώσει, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Αν δεν μπορείς να βρεις τις τάπες, φώναξε κάποιον από συνεργείο να το κάνει.

Μετά, βγάλε τα πατάκια και άπλωσέ τα.

Αφού αδειάσεις το 90% του νερού (παραπάνω δεν γίνεται) οδήγησε, αν έχει ήλιο ή τουλάχιστον δεν βρέχει, για αρκετή ώρα, με το καλοριφέρ στο τέρμα ζέστη και τον αέρα να κατευθύνεται μόνο προς τα κάτω, στα πόδια σου, για να στεγνώσει η μοκέτα.

Αν έχεις δικό σου κλειστό πάρκινγκ, άσε ανοιχτές τις πόρτες για 2 24ωρα ή βρες τρόπο αν δεν έχει καυτό ήλιο, που δεν έχει, να έχεις ανοιχτά παράθυρα τουλάχιστον. Οι μοκέτες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θέλουν 1-5 μέρες για να στεγνώσουν !

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αν το νερό που μπήκε είναι πολύ και κινδυνεύει η μηχανή σε περίπτωση που το βάλεις μπροστά, φώναξε οδική βοήθεια να σου το ρυμουλκήσει, δεν υπάρχει άλλη λύση στα "βαριά περιστατικά".

Παθός Μαθός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου