Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ζάεφ: Δεν είναι πλέον στο τραπέζι το «Μακεδονία του Ίλιντεν»

E, πόσο καθαρά σας είπε το makpress, ότι το Ιλιντεν είναι ...τρίχες ! Είναι αντιπερισπασμός σε συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να φανεί "καλύτερο" το όνομα που τελικά θα συμφωνηθεί.
Δεν βρίσκεται πλέον στο τραπέζι των .....
συζητήσεων η πρόταση της ΠΓΔΜ για την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν», ανέφερε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά την απόρριψη από την ελληνική πλευρά αλλά και την αντιπολίτευση των Σκοπίων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IBNA.

Εν τω μεταξύ, μαίνεται η σύγκρουση του Ζάεφ με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος με νέες δηλώσεις του σήμερα απέρριψε εκ νέου οποιαδήποτε λύση που να περιλαμβάνει ονομασία erga omnes.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ υπογράμμισε πως αν δεν γίνουν σεβαστές οι νομικές προβλέψεις για την ολοκλήρωση διεθνών συμφωνιών, η όλη διαδικασία αναπαριστά απλώς μία προσωπική συμφωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς των δύο χωρών.

«Η όλη διαδικασία αναπαριστά απλώς μία προσωπική συμφωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς Ζάεφ και Τσίπρα και δεν υπάρχει εθνική ομοφωνία στη Δημοκρατία της Μακεδονίας (sic). Η θέση μου είναι ότι δεν αποδέχομαι μία λύση στο ζήτημα της ονομασίας για γενική χρήση, ή erga omnes», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Ο Ιβάνοφ ξεκαθάρισε πως η επικύρωση μίας διεθνούς συμφωνίας θα πρέπει να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της χώρας, αντί να προβλέπει την αναθεώρησή του.
.......................

Και ας θυμηθούμε μια ακόμη δικαίωση του makpress

Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

Φτάνει πια με το σανό για το όνομα της FYROM, με μπούρδες τύπου "Ιλιντένσκα"

Πολιτικοί απατεώνες σε συνεργασία με συστημικούς δημοσιογράφους (το 90% δηλαδή των τηλεοπτικών δημοσιογράφων που....
παίρνει γραμμή από την πρεσβεία των ΗΠΑ), ξεχύθηκαν να μας ενημερώσουν για το τι είναι το "Ίλιντεν". Τέλος πάντων, με την ευκαιρία, έμαθαν και στην Αθήνα για την εξέγερση του Ίλιντεν, δεν είναι κακό.

Το κακό είναι ότι, όλοι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποτελεί πρόταση το Ilindenska Republika Makedonija, σε αυτή τη φάση. Είναι το χειρότερο όνομα που θα μπορούσε να εφευρέσει κανείς και αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Ξεσήκωσαν όμως συζήτηση και μάλιστα με πατριωτικούς τόνους, για να μας πείσουν ότι με το Republic of New Macedonia, που τελικά θα προταθεί ...νικήσαμε ! Γλιτώσαμε (ούφ !) τα χειρότερα, τύπου Ιλιντένσκα....

Το τυράκι (Ιλιντεν) το είδαμε, αλλά είδαμε και τη φάκα (Νόβα).

Να δούμε τι θα λένε οι ίδιοι άνθρωποι που απορρίπτουν μετά βδελυγμίας το Ιλιντενσκα, όταν έρθει το τελειωτικό Nova Makedonija, που οι υπόλοιποι θα λένε "New Macedonia" και σε τρεις μήνες σκέτο "Macedonia".


Γιατί βιάζονται τόσο για τη FYROM;