Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό σήμερα στην Καμάρα

Λέτε να πάει κι ο Τσίπρας που πήγαινε σε ΟΛΕΣ τις παρόμοιες συγκεντρώσεις, φορώντας μάλιστα και τη μαντίλα και υποσχόμενος "αναγνώριση της Παλαιστίνης" ΑΜΕΣΩΣ μόλις γίνει ....
Πρωθυπουργός;
Εντάξει, μη γελάτε, το πιάσαμε το υπονοούμενο. Έξω απ΄το χορό, πολλοί λένε χοντρομ.....ίες, μόλις μπουν στη θέση του οδηγού καταλαβαίνουν ότι τα αβγά δεν τα αλωνίζουν...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 15η Μαΐου του 1948 είναι η μέρα της Νάκμπα, δηλαδή της Καταστροφής. Δεν ήταν μόνο τα παλαιστινιακή εδάφη που καταστράφηκαν μεταξύ 1947 και 1949, προκειμένου να δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ. Ήταν, επίσης, η δολοφονία 15.000 Παλαιστινίων και ο εκτοπισμός 750.000. Η δημιουργία του ισραηλινού κράτους συνδέθηκε, έτσι, εξαρχής με την εθνοκάθαρση, όπως εξάλλου πιστοποιεί το έργο ισραηλινών ιστορικών.

Εβδομήντα χρόνια μετά, η Καταστροφή και η εξόντωση του παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται. Με τον Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, και με το Ισραήλ να δολοφονεί χτες δεκάδες ακόμα Παλαιστίνους προκειμένου να κάμψει την παλαιστινιακή αντίσταση, οι Τραμπ και Νετανιάχου συνεχίζουν μια πολιτική ιμπεριαλιστικού ολοκληρωτισμού. Κι αυτό, λίγες εβδομάδες μετά την πυραυλική επίθεση στη Συρία, και με τις ΗΠΑ να κλιμακώνουν την αντιπαράθεση και με το Ιράν.

Είναι καταφανές: η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα προμηνύει μεγάλους κινδύνους στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο. Τη στιγμή αυτή, λοιπόν, η διεθνιστική αλληλεγγύη γίνεται επείγουσα – και η εγρήγορση των Ισραηλινών αντιφρονούντων αποδεικνύεται πραγματικά πολύτιμη. Πρωτοβουλίες όπως η καμπάνια Ένα Σχολείο για τη Γάζα δείχνουν έναν σπουδαίο δρόμο για το κίνημα αλληλεγγύης.

Πέρα από κάθε αμφιβολία, πλέον, η παραμονή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και στον ίδιο «άξονα» με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο δεν είναι μια «αμυντική» επιλογή. Είναι μια επιλογή που εμπλέκει τη χώρα μας στη δυναμική που προκαλεί αιματοχυσίες στη Μέση Ανατολή. Η πρώτη στιγμή της διεθνιστικής αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη είναι η απαίτηση από την ελληνική κυβέρνηση, αντί να «καταγράφει» τους δεκάδες νεκρούς της ισραηλινής κτηνωδίας, και αντί να κρατά ίσες αποστάσεις μεταξύ του ισχυρού επιτιθέμενου και της αμυνόμενης Χαμάς, να καταγγείλει έμπρακτα το συντελούμενο έγκλημα: να διακόψει τώρα τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και να αποχωρήσει άμεσα από το ΝΑΤΟ.

Η Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και η ΟΝΡΑ/Ανασύνθεση στηρίζουμε τις σημερινές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό:

Στην Αθήνα σήμερα στις 6μμ, στο Μέγαρο Μουσικής, και στη Θεσσαλονίκη στις 7.30μμ στην Καμάρα.


Ο Ν.Βούτσης αποδοκίμασε πλήρως τη χθεσινή σφαγή Παλαιστινίων από Ισραηλινούς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου