Τρίτη 29 Μαΐου 2018

“Δώστε το βραβείο Ζαχάρωφ -για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- στο Ισραήλ

“Δώστε το βραβείο Ζαχάρωφ -για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- στον Λίμπερμαν και την παρέα του”.
 
Σε αυτή την «παραίνεση» κατέληξε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, σε μια ομιλία γεμάτη ειρωνεία  κατά...
τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα πρόσφατα γεγονότα στη Γάζα.
Έχοντας αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν κατά τις αλλεπάλληλες συζητήσεις που έχουν προηγηθεί, τόσο στην τραγική ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, όσο και στις εγκληματικές ενέργειες και πράξεις του Ισραήλ και έχοντας ζητήσει επανειλημμένως να πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση έστω κι ένα μέτρο ώστε να πιεστεί το Ισραήλ, έκλεισε την ομιλία της χαρακτηρίζοντας τη σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου «προσβλητικά ειρωνική πάνω στα χιλιάδες  μνήματα άμαχων, απάτριδων Παλαιστινίων» .

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:

“Κύριοι συνάδελφοι,

Μετά την επική μάχη που έδωσαν τα ηρωικά Ισραηλινά στρατεύματα για να αποκρούσουν την απαράδεκτη επίθεση χιλιάδων πεινασμένων, ξυπόλυτων, ανάπηρων, παιδιών και γερόντων Παλαιστινίων, κατοίκων της πανίσχυρης στρατιωτικής δύναμης της Γάζας, πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να μείνει απαθής και ουδέτερη, αλλά να αναλάβει αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο εκδήλωσης μιας παρόμοιας επίθεσης εναντίον του ανυπεράσπιστου Ισραήλ!

Χαιρετίζω με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πρόοδο των εργασιών του υποθαλάσσιου τείχους  -μοναδικό στον κόσμο, όπως δήλωσε ο Λίμπερμαν- αλλά και την κατασκευή του υπόγειου τείχους γύρω από τα σύνορα της Γάζας, ώστε να μην απειλείται το Ισραήλ, ούτε από ψάρια, ούτε από ποντίκια, που θα έρχονται από τη Γάζα και θα είναι σίγουρα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς!


Σας προτείνω, η Ευρωπαϊκή Ένωση να χρηματοδοτήσει αυτό το έργο και να προταθούν οι εμπνευστές του για το βραβείο Ζαχάρωφ!

Κύριοι συνάδελφοι δυστυχώς και η σημερινή συζήτησή μας αποδεικνύεται προσβλητικά  ειρωνική πάνω στα χιλιάδες μνήματα άμαχων, απάτριδων Παλαιστινίων. Και σας καλώ όλους σ΄ αυτή την αίθουσα να ξαναθυμηθούμε τι σημαίνει κατοχή και τι αντίσταση”.








Από το Γραφείο Τύπου