Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ισχύει το τεκμήριο αθωότητος και για τα δοχεία νυκτός;

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Η ανωτέρω είναι παλαιά είδηση.
Η προχθεσινή είδηση είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε μία πολυμελή εγκληματική οργάνωση που εκμεταλλευόταν φάρμακα, ιδία για καρκινοπαθείς. Δεν ήταν δα και .....
συγκλονιστική η είδηση εκ πρώτης όψεως.

Πάλαι ποτέ τα ασφαλιστικά Ταμεία υπέφεραν από τις κομπίνες φαρμακοποιών και γιατρών, έστω και σε μικρή κλίμακα σε σύγκριση με τη Novartis. Συνταγές για φάρμακα κατέληγαν να εκτελούνται σε καλλυντικά, ενώ το Ταμείο υποτίθεται ότι είχε πληρώσει φάρμακα. Μέχρις εδώ η κομπίνα γνωστή. Από την άλλη, τόσες και τόσες φαρμακαποθήκες αγόραζαν ανέκαθεν φάρμακα και τα μεταπωλούσαν στο εξωτερικό αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από τη διαφορά της τιμής εις βάρος της ελληνικής αγοράς που κατά περιόδους υπέφερε από έλλειψη ορισμένων από τα φάρμακα αυτά.

Στη νέα κομπίνα, όμως, διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι καρκινοπαθείς έπαιρναν π.χ. στη χημειοθεραπεία μικρότερη δόση από την απαιτούμενη, ενώ η υπόλοιπη δόση κατέληγε στην αγορά. Δυοίν θάττερον εν προκειμένω: είτε ο γιατρός συνταγογραφούσε μεγαλύτερη δόση της απαιτούμενης, ώστε να στέλνει τη διαφορά στην αγορά, οπότε δεν έβλαπτε τον ασθενή, είτε ο ασθενής ελάμβανε μικρότερη της απαιτούμενης δόσης, οπότε ευρισκόμεθα προ ενός ανοσιουργήματος. Με δεδομένο ότι ένας γιατρός που συνταγογραφεί χημειοθεραπεία ακολουθεί ορισμένα πρωτόκολα, θεωρώ αδιανόητο να συνταγογραφούσε μεγαλύτερη από την αναγκαία δόση, διότι θα γινόταν ευχερώς αντιληπτός. Άρα, μάλλον ο ασθενής έπαιρνε ανεπαρκή δόση.

Πόσο διεστραμμένος πρέπει να είσαι ρε φούστη μου για να αφήνεις αβοήθητο έναν άνθρωπο που απέθεσε στα χέρια σου την επιβίωσή του για μερικά χρόνια ή λίγους μήνες; Ο καημένος ο Ιπποκράτης θα έχει στερέψει από δάκρυα.

Αυτός ο γιατρός [;], λοιπόν, συνελήφθη και είναι αθώος μέχρις ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη, παρά το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει «δεμένη» από παντού την υπόθεση. Και διερωτώμαι μαζί με τους κατωτέρω εικονιζομένους makakes: αυτό το δοχείο νυκτός απολαμβάνει του τεκμηρίου αθωότητος εις το όνομα του νομικού μας πολιτισμού; Και δεν θα μάθουμε ποτέ το ονοματάκι του ελέω προσωπικών δοσμένων;


Σώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου