Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ρομά ..δάγκωσαν αστυνομικούς, που πήγαν να συλλάβουν φυγόποινους κακοποιούς

Οι αστυνομικοί έλαβαν από τους δικαστές εντάλματα σύλληψης για Ρομά κακοποιούς, που καταδικάστηκαν ερήμην, οπότε....
όπως είναι υποχρεωμένοι, έπρεπε να τους αναζητήσουν και να τους συλλάβουν. Διαπίστωσαν ότι -όπως συνήθως- οι καταδικασμένοι κρύβονται σε καταυλισμό, πιστεύοντας ότι είναι άσυλο και θα ζουν τη ζωούλα τους, μέχρι την επόμενη ληστεία.
Πήγαν λοιπόν οι αστυνομικοί να τους ξετρυπώσουν, αλλά όπως συνηθίζεται, δέχθηκαν άγρια επίθεση από τους συγγενείς τους, οι οποίοι έχουν γαλουχηθεί με το θράσος, ότι οι Ρομά, που καταδικάζονται π.χ. σε 10 χρόνια για ληστεία με απόπειρα φόνου, δεν πρέπει να συλλαμβάνονται, αλλά να απολαμβάνουν τα κλεμμένα !

Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-STEREA

Με αφορμή αστυνομική επιχείρηση σήμερα 20/5 το πρωί στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στη Θήβα,... ξεκίνησε ένας μεγάλος πόλεμος ανάμεσα στους ΡΟΜΑ και στην αστυνομία η οποία μπήκε στον καταυλισμό και έγιναν συλλήψεις για ληστείες, κλοπές και εντάλματα.

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης , αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από τους ΡΟΜΑ , έκαναν ζημιές σε ένα περιπολικό και ....δάγκωσαν αστυνομικό.

Στη συνέχεια, πάντα με αποκλειστικές πληροφορίες του esterea, ανέβηκαν στη γέφυρα πυροβολώντας με καραμπίνες. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ησυχάσυν τα πνεύματα δέχτηκαν πέτρες και ένας ασταμάτητος πετροπόλεμος άρχισε ο οποίος έστειλε άντρα της ασφάλειας στο νοσοκομείο της Θήβας.

Επιχείρηση με αυτοκίνητα στον κόμβο υπέστη σοβαρές ζημιές !! Ποιος θα πληρώσει τον επιχειρηματία τον οποίο είδε την περιουσία του να καταστρέφεται από τα πυρά των ΡΟΜΑ??

Μέλη του δημοτικού συμβουλίου βρέθηκαν στο σημείο και είχαμε εντάσεις και φωνές από τους κατοίκους της Θήβας οι οποίοι ζήτησαν άμεση λύση εδώ και τώρα. Μετά από επικοινωνία του δημάρχου με τον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του πολίτη κ.Τόσκα του ζήτησε συνάντηση διότι η Θήβα είναι στο χείλος πλέον του γκρεμού με την κατάσταση των ΡΟΜΑ.


ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ

Aστυνομικός σώζει πολύτεκνο γύφτο λίγο πριν αυτοκτονήσει (βίντεο)

Τα οικονομικά και στεγαστικά προβλήματα μιας πολύτεκνης οικογένειας Ρομά, ώθησαν τον 35χρονο πατέρα να φτάσει ένα βήμα πριν την αυτοκτονία, το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Λαμίας.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 14:45 όταν ο 35χρονος ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου που στεγάζονται τα Public στην πλατεία Πάρκου και απειλούσε ότι θα πέσει στο κενό.

Αιτία τα δυσεπίλυτα οικογενειακά προβλήματα που ξεκίνησαν πριν 5-6 μήνες όταν η 7μελης οικογένεια (γονείς και πέντε παιδιά), έμειναν χωρίς σπίτι, αφού τους έδιωξαν από κει που έμεναν. Παρά τις προσπάθειες των γονιών να βρουν κάποια λύση κάθε μέρα μεγάλωνε η απόγνωση και αφού απευθύνθηκαν σε διάφορες κοινωνικές δομές χωρίς να βρεθεί λύση, ο πατέρας κάτω και από την επήρεια μέθης αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Άμεσα κλήθηκε διαπραγματευτής του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, ο οποίος τελικά δε χρειάστηκε να επέμβει, καθώς συνάδελφός του από το ΑΤ Λαμίας, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, κατόρθωσε να τον πιάσει την ώρα που βουτούσε στο κενό!

Η ψυχραιμία και τα αντανακλαστικά του αστυνομικού και των δύο ακόμη συναδέλφων του που βρέθηκαν αμέσως δίπλα στον 35χρονο, απέτρεψαν σε αυτή τη φάση το κακό, ωστόσο είναι βέβαιο ότι η οικογένεια θα χρειαστεί περαιτέρω υποστήριξη από τις κοινωνικές δομές του κράτους.

Δείτε τη στιγμή που ο αστυνομικός αποτρέπει την αυτοκτονία του 35χρονου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου