Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Το μανιφέστο του για τις εκλογές ανακοίνωσε ο Ερντογάν: "θα κάνω την Τουρκία παγκόσμια υπερδύναμη"

Το μανιφέστο του για τις εκλογές ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της .....
Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο 6ο Τακτικό Συνέδριο του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Parti) στην Κωνσταντινούπολη.

«Με αρετή, βούληση και θάρρος η Τουρκία κατά την προσεχή περίοδο θα ανορθωθεί. Υπόσχομαι ότι κατά τη νέα περίοδο η Τουρκία θα ξεπεράσει το επίπεδο των σύγχρονων πολιτισμών, θα μειωθούν τα επιτόκια, ο πληθωρισμός και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Στον κόσμο μέσα στον οποίο βρισκόμαστε, η Τουρκία γίνεται η σημαντικότερη δύναμη της περιοχής της. Κατά τη νέα περίοδο η Τουρκία θα γίνει μια παγκόσμια δύναμη, μια πρωτοπόρα χώρα», ανέφερε.

«Μετά τις εκλογές, με το Προεδρικό Σύστημα Διακυβέρνησης θα υλοποιηθεί με όλα του τα στοιχεία το ιδανικό μας της ανόρθωσης και της εκ νέου ανόδου», σημείωσε.

«Με την πλήρης διάκριση των εξουσιών η Βουλή θα εστιάσει στη θέσπιση νόμων και στον έλεγχο της κυβέρνησης, η κυβέρνηση θα εστιάσει στην αποτελεσματική εκτέλεση και η δικαστική εξουσία θα εστιάσει στην απονομή δικαιοσύνης με ανεξάρτητο και αμερόληπτο τρόπο», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Στο νέο αυτό σύστημα που θεσμοθετείται η δημοκρατική πολιτική, θα καταστεί μόνιμη η σταθερότητα. Με γρήγορες αποφάσεις, δίχως καθυστερήσεις στην εκτέλεση και αποτελεσματική διοίκηση, θα επιταχυνθεί η οικονομική ανάπτυξη», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Επειδή με το Προεδρικό Σύστημα Διακυβέρνησης θα αυξηθεί το εθνικό εισόδημα και θα κατανεμηθεί περισσότερο στη βάση, το χάσμα μεταξύ διαφορετικών εισοδηματικών ομάδων θα κλείσει γρήγορα», ανέφερε.

«Η ασφάλεια της περιουσίας καθενός και η ελευθερία του να κάνει εμπόριο θα τελεί υπό την εγγύηση του κράτους δικαίου με πιο ισχυρό τρόπο», υπογράμμισε.

«Υπόσχομαι ότι κατά τη νέα περίοδο η Τουρκία θα ξεπεράσει το επίπεδο των σύγχρονων πολιτισμών», σημείωσε.

«Υπόσχομαι ότι θα μειωθούν τα επιτόκια, ο πληθωρισμός και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών», είπε.

«Η “ανεξαρτησία”, το “εθνικό συμφέρον”, η “εθνική ασφάλεια” και η “ηθική στάση” θα εξακολουθήσουν να αποτελούν τις βασικές αρχές της εξωτερικής μας πολιτικής. Όπως ακριβώς δεν δεχόμαστε κανέναν αφέντη, δεν θα παριστάνουμε τον αφέντη σε κανένα», δήλωσε.

«Θα συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε τα δικά μας όπλα προκειμένου να γίνουμε μια παγκόσμια δύναμη. Θα αυξήσουμε αξίες της αμυντικής μας βιομηχανίας όπως το άρμα μάχης Altay, το ελικόπτερο ATAK, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (İHA) και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (SİHA). Στόχος μας είναι μια Τουρκία που θα διαθέτει 100% εγχώρια αμυντικά συστήματα στη ξηρά, στον αέρα, στη θάλασσα, σε κάθε τομέα», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Οι επιχειρήσεις μας από το Άιν αλ Αράμπ μέχρι την Χάσακα και από εκεί στο Σιντζάρ και στο Καντίλ θα συνεχιστούν έως ότου να μην απομείνει ούτε ένας τρομοκράτης», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου