Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Τουρκικό οίκο αξιολόγησης ετοιμάζει ο Ερντογάν μετά την υποβάθμιση από τη Moody’s!

Φαίνεται ότι η υποβάθμιση από τη Moody’s «πείραξε» τον εγωισμό του Προέδρου της .....
Τουρκίας, Ρετζέπ Τάγιπ Ερντογάν.

Μετά την ευθεία επίθεση προς τον αμερικανοεβραϊκό οίκο, ο σουλτάνος εμφανίζεται έτοιμος να ιδρύσει τον δικό του οίκο αξιολόγησης, καθώς δεν θέλει να κρίνεται η τύχη των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας από τους «κακούς» της Δύσης.
Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της ρυθμιστικές αρχής για τον τραπεζικό κλάδο (BDDK), Μεχμέτ Αλί Ακμπέν, δήλωσε ότι ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης θα ιδρυθεί μέσα στο 2018 και αναμένεται να δημιουργηθεί από τουρκικές τράπεζες, αναφέρει το πρακτορείο Anadolou.
«Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστεί αλλά θα θέλαμε να είμαστε έτοιμοι μέσα στο τρέχον έτος. Στοχεύουμε να ιδρύσουμε τον οίκο φέτος», τόνισε ο Μέχμετ Αλί Ακμπέν.
Η υπηρεσία θα συγκεντρώνει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση για να δημιουργηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια ένας οίκος αξιολόγησης.
«Είναι προφανές ότι είχαμε προβλήματα αξιοπιστίας με τους υφιστάμενους οίκους», είπε ο Μέχμετ Αλί Ακμπέν, αναφερόμενος στο ισχύον καθεστώς βάσει του οποίου οι ανεξάρτητοι οίκοι αξιολόγησης ευθύνονται για τα επιτόκια δανεισμού των χωρών.
“Ο δικός μας οίκος πρέπει να είναι ανεξάρτητος, αντικειμενικός και να υιοθετεί τα διεθνή πρότυπα”, συμπλήρωσε ο Μέχμετ Αλί Ακμπέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου