Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Ρύθμιση για οφειλές σε ταμεία- εφορία από επαγγελματίες που έχουν βάλει λουκέτο

Την δημιουργία μηχανισμού εξωδικαστικής ρύθμισης των χρεών ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, οι οποίοι έχουν προβεί σε ....
διακοπή των εργασιών τους, ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομίας, και Εργασίας, 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα την βουλευτή Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.
Στην ερώτησή επισημαίνεται ότι ενώ έχει προβλεφθεί νομοθετικά η δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων σε έως 120 δόσεις, δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κατηγορία των επαγγελματιών και επιχειρήσεων, οι οποίοι έχουν προβεί σε διακοπή των εργασιών τους, και δεν δύνανται να πραγματοποιήσουν και πάλι έναρξη εργασιών. Αυτοί οι επαγγελματίες παραμένουν εγκλωβισμένοι, αδυνατώντας να εξοφλήσουν τις οφειλές τους και συχνά, αδυνατώντας να συμπληρώσουν τα συντάξιμα χρόνια τους και τελικώς να λάβουν σύνταξη.
Ερωτώνται λοιπόν οι υπουργοί, εάν προτίθενται να λάβουν πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει εξωδικαστική ρύθμιση –έστω και περιορισμένων σε αριθμό- δόσεων για τα χρέη προς εφορία και ΕΦΚΑ των ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, οι οποίοι έχουν ήδη προβεί σε διακοπή των εργασιών.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εσπερίδα ενημέρωσης με θέμα τις ρυθμίσεις χρεών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, με ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Φώτη Κουρμούση,
διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα "Θεσσαλονίκη"
των εγκαταστάσεων του Ε.Ε.Θ. (Αριστοτέλους 27, 1ος όροφος).
Το ΕΕΘ καλεί όλα τα μέλη του να προσέλθουν στην εκδήλωση αυτή προκειμένου να ενημερωθούν από τον καθ' ύλην αρμόδιο για όλες τις ρυθμίσεις χρεών που ισχύουν.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.