Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της....
Pulse για τον ΣΚΑΪ.


Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 31,5%, δέκα μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λαμβάνει το 21,5%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%, μόλις μισή μονάδα πάνω από τη Χρυσή Αυγή. Στην πέμπτη θέση, με 6%, βρίσκεται το Κουμμουνιστικό Κόμμα. Καμία άλλη παράταξη δεν αποσπά το ελάχιστο ποσοστό για είσοδο στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων να βρίσκονται στο 2%.

Στην παράσταση νίκης, η καθαρή πλειοψηφία προβλέπει επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, το 55% βλέπει νίκη της Πειραιώς, ενώ μόλις το 23% κάνει λόγο για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στοιχεία της Pulse καταδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων αποδοκιμάζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τους δύο στρατιωτικούς που παραμένουν προφυλακισμένοι στην Τουρκία, με το 51% να απαντά ότι αξιολογεί «αρνητικά» ή «μάλλον» αρνητικά τις πρωτοβουλίες της Αθήνας.

Στον αντίποδα, λιγότερο από το ένα τρίτο των πολιτών βλέπει «θετικά» ή «μάλλον θετικά» τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Η έρευνα της Pulse φανερώνει την απαισιοδοξία που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας όσον αφορά την πορεία της χώρας, αν και ο κυριότερος όγκος ψηφοφόρων απορρίπτει την άμεση προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Οι μισοί πολίτες διαφωνούν με τη λύση της άμεσης προκήρυξης εκλογών. Το 36% προτιμά να δει την κυβέρνηση να ολοκληρώνει την τετραετή θητεία της, ενώ το 14% δεν είναι αντίθετο σε πρόωρες κάλπες αλλά θα προτιμούσε να στηθούν αργότερα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 11 και 13 Μαρτίου, σε δείγμα 1.304 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΠΗΣΕΙΣ ΕΔΩ>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου