Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Σαν τα μούτρα τους τον έκαναν τον Περιφερειακό με τα μπάζα που πετάνε ...τα μπάζα

 Ανεξέλεγκτη η ρίψη απορριμμάτων και μπαζών
στην περιοχή άνωθεν του περιφερειακού


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της παράνομης ρίψης ογκωδών αντικειμένων, απορριμμάτων και μπάζων στη νεόδμητη περιοχή άνωθεν του περιφερειακού στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, όπου πολίτες απορρίπτουν πάσης φύσεως αντικείμενα δημιουργώντας μικρές παράνομες χωματερές, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Την ασυνείδητη πρακτική επιτηδείων πολιτών που ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα το αστικό περιβάλλον καταγγέλλει ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας τονίζοντας πως: “Τέτοιες απαράδεκτες τακτικές είναι δείγμα κοινωνικής ανευθυνότητας. Ο σεβασμός προς το περιβάλλον και τον ίδιο τον άνθρωπο είναι αξίες τις οποίες οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να προασπίζουμε όλοι. Είναι πραγματικά θλιβερό να αντικρίζουμε αυτές τις εικόνες ντροπής, γι' αυτό είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε καμία άλλη παρανομία”.
Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον οικισμό άνωθεν της περιφερειακής – μια περιοχή με μεγάλες μη οικοδομήσιμες εκτάσεις - όπου σε καθημερινή βάση επιτήδειοι ξεφορτώνουν παράνομα μεγάλο όγκο στερεών αποβλήτων, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά τον περασμένο Ιούλιο στον Εισαγγελέα, καταδεικνύοντας τα σημεία - εστίες μόλυνσης και ζητώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
“¨Όλοι μας οφείλουμε να επιδεικνύουμε καθημερινά σεβασμό στον κανονισμό καθαριότητας του δήμου, προκειμένου να μην επιτρέψουμε την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής” επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων κ. Γιώργος Μαξούρας, απευθύνοντας έκκληση στους δημότες να μην απορρίπτουν ογκώδη αντικείμενα, χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερώσει την Υπηρεσία Καθαριότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου