Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Πες μου το ζώδιο του παιδιού σου, να σου πω τι θα «τραβήξεις»

Δεν θα ήταν υπέροχο αν, κατά την έξοδό μας από το μαιευτήριο μαζί με το νεογέννητο, παίρναμε ένα εγχειρίδιο, έναν ....
αναλυτικό οδηγό -ειδικά προσανατολισμένο στο συγκεκριμένο ρόλο που έχουμε αναλάβει να φέρουμε εις πέρας ως γονείς; Όταν πρόκειται για την ανατροφή των παιδιών μας, μιλάμε για ένα παιχνίδι εικασίας, αφού η προσωπικότητα τους είναι ένας σημαντικός παράγοντας που καθορίζει πόσο εύκολη θα είναι τελικά. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος που μας βοηθά να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά των παιδιών μας: το ζώδιό τους! Γνωρίζοντας έστω και λίγο τα κλασικά χαρακτηριστικά του ζωδίου των παιδιών μας, μπορούμε να αποκτήσουμε κάποια εικόνα για τη συμπεριφορά τους. Έξυπνα ή ατρόμητα, ευαίσθητα ή επίμονα, είχατε σκεφτεί ότι τα γνωρίσματά τους ίσως να εξαρτώνται από το ωροσκόπιο τους; Το popsugar.com συγκέντρωσε τα χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου και σας τα παρουσιάζει. Μήπως σας θυμίζουν κάτι;

Κριός (21 Μαρτίου - 20 Απριλίου)


Είστε γονείς ενός Κριού; Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε καφεΐνη! Οι Κριοί είναι ασταμάτητοι, γεμάτοι ενέργεια και θέλουν να εξερευνήσουν τα πάντα -με ή χωρίς την άδειά σας! Έχουν μια θαυμάσια αίσθηση αποφασιστικότητας, που θα είναι το μεγάλο τους πλεονέκτημα καθώς μεγαλώνουν, αλλά μπορούν να βγουν εκτός εαυτού όταν η ισχυρή τους βούληση συγκρούεται με τη δική σας. Πρόκειται για γεννημένους ηγέτες που μπορούν γρήγορα να απογοητευτούν, αλλά μερικές ενθαρρυντικές λέξεις και ένα χτύπημα στην πλάτη μπορεί να επαναφορτίσει γρήγορα το πνεύμα του μικρού Κριού. Αγαπούν τα χειροκροτήματα!

Ταύρος (21 Απριλίου - 21 Μαΐου)

Έχετε ακούσει ποτέ την έκφραση «πεισματάρης σαν ταύρος»; Είναι αλήθεια όταν πρόκειται για τους μικροσκοπικούς Ταύρους του ζωδιακού κύκλου! Είναι πολύ σταθεροί στους στόχους τους και η προσπάθειά σας να αλλάξετε το μυαλό ενός μικρού Ταύρου θα είναι πάντα μάταιη! Οι Ταύροι είναι ισχυροί, σταθεροί και σπάνια θα αρρωστήσουν. Η αξιόπιστη ιδιοσυγκρασία τους και η στοχαστική τους διάθεση, καθιστούν τα παιδιά αυτά ιδιαίτερα αγαπητά παρά την περιστασιακά «άκαμπτη» φύση τους. Ευδοκιμούν σε μια συνεπή καθημερινή ρουτίνα, τους δίνει την αίσθηση της σταθερότητας που θέλουν.

Δίδυμοι (22 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Να είστε σίγουροι ότι δεν θα μπορέσετε να αρθρώσετε ούτε μια λέξη με ένα παιδί Δίδυμο μέσα στο σπίτι! Τα ενδιαφέροντά τους είναι ποικίλα και συνεχώς μεταβαλλόμενα, ενώ η κοινωνική τους προσωπικότητα τα κάνει να θέλουν να μιλάνε για όλα λεπτομερώς. Τα παιδιά Δίδυμοι είναι διασκεδαστικοί και αστείοι τύποι. Θα σας ψυχαγωγήσουν με τη ζωντάνια τους και την άνεση για επικοινωνία. Θα εξαντληθείτε, επίσης, από τις συνεχόμενες αλλαγές στις προτιμήσεις τους. Θυμηθείτε ότι κάθε νέα δραστηριότητα ικανοποιεί την περιπετειώδη περιέργεια ενός Διδύμου, ο οποίος αξίζει να σημειώσουμε ότι βαριέται πολύ εύκολα.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Είναι ευαίσθητα παιδιά και όταν τα συναισθήματα τους πληγωθούν, υποχωρούν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Επομένως, προσέξτε πολύ όσα λέτε όταν είστε οργισμένοι. Ακόμα κι αν δεν τα εννοείτε, τα θυμωμένα λόγια σας μπορούν να τους ραγίσουν την καρδιά. Αλλά όσο δυσάρεστη είναι η ευαισθησία τους κατά περιόδους, αποτελεί επίσης σημαντικό πλεονέκτημα, επειδή η καρδιά τους είναι φτιαγμένη από χρυσό! Τα παιδιά Καρκίνοι είναι προσεκτικά και ευσυνείδητα. Δεν τους αρέσει να είναι αρχηγοί και μερικές φορές προτιμούν τη μοναξιά, γι' αυτό έχετε αυτό κατά νου όταν σχεδιάζετε τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Τα παιδιά Λέοντες πιστεύουν ακράδαντα ότι ο τρόπος τους να κάνουν κάτι είναι ο καλύτερος! Απολαμβάνουν να βρίσκονται πάντα στην πρώτη θέση. Μερικές φορές θα προτιμούσαν να είναι επικεφαλής μιας ομάδας παρά απλά ένα μέλος της. Θέλουν να είναι οι καλύτεροι σε όλα και απογοητεύονται ιδιαίτερα όταν αισθάνονται ότι δεν τα καταφέρνουν. Γι' αυτό προσπαθήστε να τα ενισχύετε συνεχώς θετικά. Είναι περήφανοι χαρακτήρες και τους αρέσει να αισθάνονται σημαντικοί. Κάθε ευκαιρία που τους κάνει να αισθάνονται ηγέτες είναι ευπρόσδεκτη και ελκυστική.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 23 Σεπτεμβρίου)

Η τελειότητα είναι η λέξη-κλειδί για τα παιδιά που γεννιούνται Παρθένοι. Συνήθως είναι τακτικοί και επιδέξιοι, προσεκτικοί με κάθε πράγμα από το δωμάτιό τους μέχρι την προσωπική τους υγιεινή. Τα παιδιά που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου μπορούν να κάνουν τα πάντα για να συμβάλλουν σε ένα ομαλό και γαλήνιο περιβάλλον. Αλλά επειδή είναι πλάσματα της συνήθειας και τόσο αποφασισμένα να κάνουν τα πάντα τέλεια, μπορούν να είναι σκληρά με τον εαυτό τους, ακόμα κι όταν κάνουν ένα μικρό λάθος. Υπενθυμίστε τους ότι τα αγαπάτε και βοηθήστε τα να μειώσουν το υπερβολικό άγχος.

Ζυγός (24 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Οι περισσότεροι γονείς ακούνε «Δεν είναι δίκαιο!» από τα παιδιά τους, αλλά οι γονείς των Ζυγών μπορεί να το ακούνε λίγο πιο συχνά. Οι μικροί Ζυγοί αναζητούν την ισορροπία και την αρμονία. Αυτό τους κάνει υπέροχους στη διαμεσολάβηση και τους βοηθά να συνεργάζονται με συμβιβασμό. Δυστυχώς, αν θέσετε έναν κανόνα που αισθάνονται ότι είναι άδικος, μπορεί να βρεθείτε σε έντονη διαμάχη μαζί τους. Ωστόσο, μπορείτε να τα πείσετε με μια δυνατή εξήγηση. Έχουν εκτίμηση για τη μουσική και την ομορφιά και ευδοκιμούν σε ένα ήσυχο περιβάλλον.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 22 Νοεμβρίου)

Θα μάθετε από νωρίς να εμπιστεύεστε τη φυσική διαίσθηση ενός Σκορπιού, επειδή ως το πιο ψυχολογικά ευαίσθητο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, τα παιδιά Σκορπιοί έχουν την έντονη ικανότητα να «διαβάζουν» ανθρώπους και καταστάσεις. Δεν θα γνωρίζετε πάντα τι σκέφτονται ή αισθάνονται, ενώ πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι μπορείτε να τους εμπιστευτείτε κάθε μυστικό σας χωρίς ενδοιασμούς. Ο μικρός Σκορπιός επαναστατεί όταν αισθάνεται ότι έχει αδικηθεί. Τα παιδιά Σκορπιοί αγαπούν βαθιά και επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από εκδηλώσεις αγάπης. Είναι τολμηροί επειδή εμπιστεύονται τα έντονα ένστικτά τους.

Τοξότης (23 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Το παιδί Τοξότης έχει μια ζεστή, ευχάριστη προσωπικότητα. Είναι το πιο χαμογελαστό πρόσωπο του ζωδιακού κύκλου! Είναι απεριόριστα αισιόδοξοι χαρακτήρες και τόσο σίγουροι ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, που μερικές φορές αποτυγχάνουν να εξετάσουν ακόμη και τις πιθανές αρνητικές συνέπειες. Οι μικροί Τοξότες είναι πολύ ανεξάρτητοι. Θα σας πουν ακριβώς αυτό που σκέφτονται και πάντα την αλήθεια, ακόμα κι αν είναι επώδυνη.

Η ανατροφή των παιδιών δεν είναι ποτέ απλή υπόθεση, αλλά όσο καλύτερα καταλαβαίνουμε τα παιδιά μας, τόσο πιο αποτελεσματικοί γονείς μπορούμε να γίνουμε. Ας μην είμαστε υπερβολικοί και ακολουθούμε τα ζώδια κατά γράμμα. Κάθε παιδί έχει τη δική του προσωπικότητα, όμως τι θα λέγατε να δοκιμάσουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ελάχιστη αίσθηση διορατικότητας που μπορούν να μας παρέχουν;

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 20 Ιανουαρίου)

Τα παιδιά Αιγόκεροι είναι άξια θαυμασμού για την ωριμότητά τους. Κάνουν παρέα συνήθως με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και τους αρέσει να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους με τη μαμά και τον μπαμπά. Είναι φιλόδοξοι, επιμελείς και συνεπείς χαρακτήρες, που θα σας βοηθήσουν πραγματικά να τηρήσετε το οικογενειακό σας πρόγραμμα. Η συνέπεια είναι το κλειδί για τα παιδιά που ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερου. Είναι πεισματάρηδες όταν πρόκειται για οποιαδήποτε αλλαγή στα σχέδια ή τη συνηθισμένη πορεία τους.

Υδροχόος (21 Ιανουαρίου - 19 Φεβρουαρίου)

Ανεξάρτητα και με μεγάλη ανάγκη για προσωπικό χώρο, τα παιδιά που ανήκουν στο ζώδιο του Υδροχόου δεν επιθυμούν οποιαδήποτε φυσική εγγύτητα, αλλά μην τα παρεξηγείτε: είναι πολύ απασχολημένα εξερευνώντας το περιβάλλον τους για να ξοδέψουν πολύτιμο χρόνο σε αγκαλιές! Από τη στιγμή που θα φτάσουν στην εφηβεία, θα σας παρακαλούν να τους επιτρέψετε να ταξιδέψουν μόνα τους. Η περιπέτεια είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του παιδιού Υδροχόου. Προετοιμαστείτε για μια μικρή εξέγερση αν επιχειρήσετε, όπως κάνουν όλοι οι γονείς, να συγκρατήσετε τον μικρό σας Υδροχόο. Παρέχετε όση ανεξαρτησία μπορείτε και είναι ικανό να διαχειριστεί το παιδί σας.

Ιχθείς (20 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Τα παιδιά που ανήκουν στο ζώδιο των Ιχθύων είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και έχουν έντονα συναισθήματα για τους γύρω τους. Δείχνουν συμπόνια και φροντίζουν όσους βρίσκονται σε ευάλωτη θέση, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι και τα ίδια είναι ευάλωτα. Κατά διαστήματα μπορούν να γίνουν ντροπαλά. Τα ευαίσθητα ψαράκια συχνά βρίσκουν παρηγοριά στην τέχνη. Έχουν μεγάλη φαντασία και αγαπούν να είναι δημιουργικά, είτε με τη ζωγραφική, είτε με τη συγγραφή, είτε απλά με τα παιχνίδια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου