Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

AEK - Ντιναμό Κιέβου απόψε στις 10.05΄

Το ευρωπαϊκό της κοστούμι φορά ξανά απόψε η ΑΕΚ, που φιλοξενεί στις 22:05 τη Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ, στο...
πρώτο παιχνίδι της φάσης των «32» του Europa League (COSMOTE SPORT 2 ). Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, που βρίσκεται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, καλείται όχι μόνο να δώσει συνέχεια στο «τρελό» αήττητο σερί (22 αγώνων) που τρέχει που αποτελεί την καλύτερη -εν εξελίξει- επίδοση στα ευρωπαϊκά προηγμένα πρωταθλήματα, αλλά επιθυμεί να κάνει και… βήμα πρόκρισης, εν όψει της ρεβάνς στο Κίεβο!

Μαζί της, θα έχει πάνω από 45.000 Ενωσίτες, οι οποίοι αναμένεται να δημιουργήσουν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο Στάδιο δίνοντας ώθηση στον Μανόλο και στα παιδιά του, έτσι ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Απέναντι της η ΑΕΚ θα βρει έναν σπουδαίο και ιστορικό αντίπαλο όπως είναι η Ντιναμό Κιέβου, με τους Ουκρανούς πάντως να έχουν το ντεζαβαντάζ της διακοπής και της έλλειψης επίσημων αγώνων. Επομένως η Ένωση είναι βέβαιο πως θα προσπαθήσει με τον ρυθμό και την ένταση που βγάζει σε όλα της τα παιχνίδια, να χτυπήσει τους Ουκρανούς οι οποίοι πάντως όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις τους έρχονται ψυλλιασμένοι στην Ελλάδα και δείχνουν τρομερό σεβασμό στην ΑΕΚ.

Βεβαίως ανάλογο σεβασμό στο όνομα της Ντιναμό δείχνει και η Ένωση που είναι δεδομένο πως θα μπει σοβαρά στο αποψινό μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού και με την απόλυτη συγκέντρωση που απαιτούν τέτοιου είδους διπλά παιχνίδια. Στα καθαρά αγωνιστικά ζητήματα, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στον Σοτζέι Μασούντ που έμεινε εκτός με γρίπη, ενώ νοκ άουτ έχουν τεθεί και οι Κονέ – Λόπες.

Ο Ισπανός τεχνικός, παρότι τελευταία δεν το συνηθίζει, χθες φάνηκε να δείχνει στο διπλό κάποιες σκέψεις του, βάσει των οποίων προβάδισμα για το αρχικό σχήμα έχουν οι Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια, Κλωναρίδης και Γιακουμάκης, σε διάταξη 4-2-3-1. Μένει να φανεί αν ήταν μια δοκιμή που είχε ως στόχο να... θολώσει τα νερά, ή, αν πράγματι είναι το πλάνο που έχει κερδίσει έδαφος στο μυαλό του.

Παρεμπιπτόντως, πριν από την έναρξη της προπόνησης, ο Μανόλο έδειξε στους ποδοσφαιριστές του βίντεο με εκτεταμένα στιγμιότυπα από φιλικά παιχνίδια της Ντιναμό Κιέβου στην Ισπανία, αναλύοντας τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου και επισημαίνοντας τα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα.

aek365

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου