Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Tο Μακεδονικό ...με απλά λόγια και χωρίς πολλές λεπτομέρειες .

Η επιλογή της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από σλαβικά κράτη είχε αποκλειστικό σκοπό .....
τον σφετερισμό των εδαφών της Μακεδονίας που βγάζουν στο Αιγαίο με επωφελούμενη φυσικά τη μητέρα των Σλάβων ...Ρωσία. Γι 'αυτό ακόμα και ο Πούτιν συνεχίζει να αποκαλεί τα Σκόπια ...«Μακεδονία» .
Αυτή είναι η ουσία του Μακεδονικού κι όλα τα υπόλοιπα είναι προσχήματα για καμουφλάζ ή συνέπειες αυτών των επιδιώξεων.
Αυτός ο καθαρά στρατηγικός κι εμπορικός στόχος των Σλαβικών κρατών είναι η βάση και η πηγή χρηματοδότησης όλων των επινοήσεων ...περί καταπιεσμένων μειονοτήτων ΜΗ Ελλήνων στην Ελληνική Μακεδονία.

Αυτά τα σλαβικά κράτη προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τους κατοίκους της Μακεδονίας που μιλούσαν διαλέκτους, ασχέτως πραγματικής καταγωγής ή DNA , δηλαδή τους σλαβόφωνους τους βλαχόφωνους κλπ... για να δημιουργήσουν μειονοτικούς πυρήνες και με πρόσχημα την προστασία τους να απαιτήσουν ανταλλάγματα. Δηλαδή να υπάρχει πάντα έτοιμο το υπέδαφος ώστε με μία προβοκάτσια να δικαιολογηθεί μία εισβολή, μία αλλαγή συνόρων κλπ όπως έγινε δηλαδή και στην Κύπρο...ή έστω μία εξασφαλισμένη πρόσβαση σε λιμάνι του Αιγαίου.
Λίγο πριν υποχωρήσουν οι Οθωμανοί από τη Μακεδονία έγιναν μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών από τον Βορρά προς τον Νότο και τα ενδιαφερόμενα σλαβικά κράτη έστελναν δασκάλους και ιερείς για να δημιουργήσουν σλαβόφωνα σχολεία και σλαβόφωνες εκκλησίες ... εκεί που ποτέ δεν υπήρχαν πριν το 1870. Και στην Κύπρο ομοίως έγινε εποικισμός για να γεμίσει η Κύπρος με ανθρώπους που δεν ήταν συνηθισμένοι να συμβιώνουν με Χριστιανούς ...όπως οι Τουρκοκύπριοι...ώστε η διχοτόμηση να έχει και κοινωνικό χαρακτήρα.
Στη Μακεδονία ...για να προσελκύσουν τους σλαβόφωνους να ενταχθούν στα μειονοτικά σχολεία χρησιμοποιούσαν είτε την τρομοκρατία είτε και οικονομικά ανταλλάγματα.
Κι έτσι δημιουργήθηκαν αμέτρητες περιπτώσεις ανθρώπων που ενώ ήταν αδέρφια ...αυτοπροσδιορίζονταν εθνικά εντελώς διαφορετικά , σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους ή σύμφωνα με τα δώρα που ελάμβαναν για να στείλουν τα παιδιά τους σε διαφορετικά μειονοτικά σχολεία.
Οπότε μπορείτε να καταλάβετε πόσο πολύπλοκο έγινε το θέμα της εθνικότητας ειδικά στη Μακεδονία...γι' αυτό και το Μακεδονικό πρόβλημα είναι διαφορετικό ...από σπίτι σε σπίτι κι όχι απλά από χωριό σε χωριό.
Κάπως έτσι βρέθηκαν Βλάχοι να φοιτούν σε Ρουμανικά σχολεία και σλαβόφωνοι να φοιτούν σε Σερβικά και Βουλγαρικά σχολεία όμως με μία τεράστια διαφορά.... Η συντριπτική πλειοψηφία και των Βλάχων και Σλαβόφωνων γενικά ... φοιτούσαν στα Ελληνικά Σχολεία και εκκλησιαζόντουσαν στις ελληνόφωνες εκκλησίες.
Σημειώστε ότι όλοι ..ανεξαρτήτως «εθνικής»συνείδησης ήταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί και οι ανάμεικτοι γάμοι ήταν αμέτρητοι.
Στο Βιλαέτι της Θεσσαλονίκης και στο Βιλαέτι του Μοναστηρίου ... η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών φοιτούσε σε Ελληνικά Σχολεία . Το ότι η Μακεδονία ήταν Ελληνική ... δεν ήταν απλά ένα σύνθημα ...αλλά μία πραγματικότητα που αποδεικνύεται εύκολα με αριθμούς...και με βάση ΟΛΕΣ τις απογραφές που έγιναν ποτέ.



Η πλειοψηφία των κατοίκων της ήταν ή αισθάνονταν Έλληνες και γι' αυτό δεν υπήρχαν ΜΗ Ελληνικά σχολεία προ του 1870 , ούτε Εκκλησίες με ξενόγλωσσες αγιογραφίες.
Απεναντίας ...σε όλες τις γειτονικές χώρες υπήρχαν ανέκαθεν Εκκλησίες που απευθύνοντας σε Έλληνες. Αυτή λοιπόν η πλειοψηφία Ελλήνων ήταν και Ελληνόφωνοι και Σλαβόφωνοι και Βλαχόφωνοι κοκ
Αυτός ήταν κι ο λόγος που για να μειωθούν τα ποσοστά των Ελλήνων στη Μακεδονία πραγματοποιήθηκαν μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών από τον Βορρά προς τη Μακεδονία και δημιουργήθηκαν από το πουθενά νέα χωριά με έποικους...κάτι που έκανε την υπόθεση ακόμα πιο περίπλοκη.

Μετά το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων ...πρακτικά δόθηκε η δυνατότητα στους σλαβόφωνους Μακεδόνες ή εποίκους που αυτοπροσδιοριζόντουσαν ως Μη Έλληνες να μεταναστεύσουν στη χώρα που θεωρούσαν πατρίδα τους.
Αδέρφια και ξαδέρφια βρέθηκαν να επιλέγουν διαφορετικές χώρες κι έτσι υπάρχουν οικογένειες που έχουν παρακλάδια και σε Ελλάδα και σε Σκόπια και σε Βουλγαρία.
Το ίδιο συνέβη και με τους Βλαχόφωνους. Υπάρχουν Βλάχοι με παρακλάδια της οικογένειάς τους στη Ρουμανία...που βρέθηκαν εκεί ως «Ρουμανίζοντες» . Και πάλι βέβαια αυτά τα φαινόμενα προέκυψαν όταν έπεσε χρήμα...όταν δηλαδή η Ρουμανία άρχισε να δίνει υποτροφίες σε βλαχόφωνους να φοιτήσουν σε σχολεία της Ρουμανίας.
Παρόλο που θεωρητικά όσοι δεν αισθάνονταν Έλληνες εγκατέλειψαν την Ελλάδα ... ενδεχομένως στην πράξη κάποιοι να παρέμειναν στην Ελλάδα. Και όντως κατά των Β'ΠΠ κάποιοι ως φιλοβασιλικοί Βουλγαρόφιλοι τάχθηκαν με τους Γερμανούς. Αυτό βέβαια μέχρι η Βουλγαρία να γίνει κομμουνιστικό κράτος και αυτοί οι ίδιοι παραμένοντας στην Ελλάδα ...να δηλώσουν και Έλληνες και εθνικόφρονες!
Και για έναν Μακεδόνα σλαβόφωνο δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από το να αυτοπροσδιοριστεί όπως θέλει. Δεν είναι θέμα πραγματικής καταγωγής και DNA...αλλά προσωπικής ή συμφεροντολογικής επιλογής. Γι' αυτό κι έχουμε και φαινόμενα ...με απογόνους Ελλήνων Μακεδονομάχων ...σήμερα να δηλώνουν ΜΗ Έλληνες. Ο πρώην Πρωθυπουργός της FYROM Γκεοργκιέφσκι ...αφού ξεράθηκε η γλώσσα του να μιλάει για το έθνος των «μακεδόνων» ... μόλις έφυγε από την πολιτική, πήρε Βουλγαρικό διαβατήριο και πλέον επιμένει ότι οι Σκοπιανοί είναι Βουλγαρικής καταγωγής. Τόσο απλά ...
Κι αυτές οι καταστάσεις υπάρχουν όπου υπάρχει πολυγλωσσία. Στην Ελβετία για παράδειγμα ποιος Ελβετός δεν μπορεί να δηλώσει Ιταλική καταγωγή ή Γερμανική ή Γαλλική ..ανεξαρτήτως ποια γλώσσα μιλάει καλύτερα; Αν έπρεπε να διαλυθεί η Ελβετία ποιος θα υπαγόρευε στους Ελβετούς ποια γειτονική χώρα να θεωρήσουν πατρίδα τους και με ποια κριτήρια; Να μιλάμε όμως για Ελβετικό Έθνος ακούγεται παράξενο όπως και το να μιλάμε για Αμερικανικό Έθνος...το οποίο αποτελείται από ανθρώπους που δεν είναι εθνολογικά Αμερικανοί ... Κι εξίσου γελοίο είναι να μιλάει κανείς για Μακεδονικό Έθνος ... και μάλιστα αυτό να πρέπει να εκπροσωπείται αποκλειστικά από Σλαβόφωνους ...αφήνοντας απ' έξω όλους τους άλλους παμπάλαιους κατοίκους της Μακεδονίας , Βλάχους ή Αρβανίτες ή Ελληνόφωνους που αποδεδειγμένα κατοικούν στην περιοχή από πολλούς αιώνες πριν.

Αυτή λοιπόν η απίστευτα πολύπλοκη Μακεδονική Σαλάτα ... όπως καταλαβαίνει κανείς ... δεν επιδέχεται εύκολης λύσης.
Κι επειδή από μόνο του το Μακεδονικό ...φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετά περίπλοκο ... οι πράκτορες των Ελληνικών Κυβερνήσεων ...μέχρι και στις μέρες μας χρησιμοποίησαν τους δίγλωσσους Έλληνες ως «κοπάδια» που τα βαφτίζουν κατά βούληση.
Οι Σλαβόφωνοι της Μακεδονίας ...βαφτίστηκαν «Σερβική Μειονότητα» από τον παππού Πάγκαλο και μερικά χρόνια μετά ... τους ίδιους σλαβόφωνους ...οι φωστήρες της Βουλής τους βάφτισαν «Βουλγαρική Μειονότητα»...χωρίς να γίνει καμία σχετική απογραφή. Με μία υπογραφή πάνω σ' ένα παλιόχαρτο θα άλλαζαν τη μοίρα ανθρώπων που αισθάνονταν Έλληνες και δεν ήθελαν να έχουν καμία σχέση ...ούτε με τη Σερβία , ούτε με τη Βουλγαρία.
Τους δε σλαβόφωνους της Θράκης, τους Πομάκους δηλαδή, ...τους βάφτισαν «Τουρκική Μειονότητα» γιατί οι πράκτορες που μας κυβερνούν τους χρησιμοποιούν ως αντάλλαγμα προς την Τουρκία.
Χρησιμοποίησαν χωρίς έλεος ... εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων ...για να κάνουν απλά ...δημόσιες σχέσεις...ή για να ικανοποιήσουν τα ξένα αφεντικά τους.
Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει τους ίδιους τους σλαβόφωνους πως αυτοπροσδιορίζονται...γιατί το μόνο που ενδιέφερε τους πουλημένους πολιτικούς ήταν η καρέκλα και η εύνοια των ξένων αφεντικών.

Τα Σκόπια, με τις ευλογίες της Δύσης, είχαν βάλει στο Σύνταγμά τους ξεκάθαρη αναφορά σε ΕΝΙΑΙΑ Μακεδονία. Δεν ήταν δηλαδή απλά μία μεμονωμένη ρητορική κάποιων υπερεθνικιστών αλλά επίσημος εθνικός σκοπός , καταγεγραμμένος στο Σύνταγμά τους.
Και που βρήκε το θάρρος αυτό το μικρό και φτωχό κράτος χωρίς στρατό ...να γνωστοποιήσει στις πολύ μεγαλύτερες Ελλάδα και Βουλγαρία ότι προτίθεται να ενώσει τις τρεις Μακεδονίες;
Ποιους είχε από πίσω του; Μα φυσικά τον Soros-Rothschild ,τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Όχι τους Ρώσους αλλά τους ίδιους τους προστάτες που έχει και το Ελληνικό προτεκτοράτο.
Και ...ο εθνικός αυτός σκοπός ... δεν σταμάτησε να καλλιεργείται στους νέους ποτέ... αποδεικνύοντας ότι με τις πλάτες των δήθεν συμμάχων μας ... και χωρίς να τους βάλουν χέρι όπως κάνουν σε πολλές περιπτώσεις ...συνέχισαν να βγάζουν ολόκληρες γενιές «Ελληνοφάγων».
Εφόσον ούτε οι γείτονες , ούτε οι κοινοί μας νταβατζήδες δεν ενδιαφέρθηκαν για την οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των λαών για ποιον λόγο να υποχωρήσουμε εμείς ;
Για να κάνουμε χάρη σε ποιον άραγε ;
Στα Σκόπια που έχουν γεμίσει τα σχολεία τους με χάρτες της «σκλαβωμένης» Μακεδονίας του Αιγαίου μέχρι και αυτή τη στιγμή;
Ή μήπως για να κάνουμε χάρη στις ΗΠΑ που έσπευσαν πρώτες να μας πουλήσουν και να αναγνωρίσουν τα Σκόπια με όνομα το οποίο δεν ήταν καν αποδεκτό σε επίπεδο ΟΗΕ;
Και φυσικά όταν για το Μακεδονικό ...αποφασίζουν άνθρωποι που δεν ζουν στη Μακεδονία , που δεν έχουν ιδέα για το Μακεδονικό και που έχουν όλα τους τα συμφέροντα σε Εκάλη, Μύκονο και Πάρο... ... θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα τα κάνουν παραδοσιακά ... σαν τα μούτρα τους.

Αυτό είναι το Μακεδονικό ...με απλά λόγια και χωρίς πολλές λεπτομέρειες .
Οι πράκτορες που εξυπηρετούν τα ξένα συμφέροντα ... θα συνεχίσουν να λένε το «ποιηματάκι» για το οποίο πληρώθηκαν ... αλλά εμείς πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ... τις επιδιώξεις τους ...κι όχι τα προσχήματα και τις μεθόδους που θα ακολουθήσουν για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ