Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

Έντονες αντιδράσεις στα Σκόπια για πιθανή αλλαγή του ονόματος Μακεδονία

Στην Ελλάδα εξελίσσεται μια κολοσσιαία επιχείρηση προπαγάνδας για την αποτροπή συλλαλητηρίων, αφισών και αιτήματος για δημοψήφισμα, στη FYROM  όμως ...
ξεκίνησαν τις μαζικές διαμαρτυρίες, καθώς η εκεί κυβέρνηση και τα κόμματα έχουν άλλη αντίληψη απ΄αυτή που έχουν τα κρατούντα κόμματα της Ελλάδας: ότι πρέπει να εκφραστεί ο λαός και όχι μια κάστα "εκλεκτών" βουλευτών, δημάρχων και δημοσιογράφων, όπως προσπαθούν στην Ελλάδα, που έχουν επιστρατεύσει όλους τους "λαγούς", από τον πιο γραφικό, μέχρι τον πιο ηλίθιο, για να αποτρέψουν και να υπονομεύσουν με κάθε δυνατό τρόπο, μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.


Γιγαντοαφίσες στις οποίες αναγράφεται η φράση «Το όνομά μας είναι Μακεδονία» έχει αναρτήσει σε δρόμους πόλεων της ΠΓΔΜ η εθνικιστική οργάνωση «Μακεδονική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (MHRMI).

Όπως αναφέρει η οργάνωση στην ιστοσελίδα της, πρόκειται για τη νέα της καμπάνια με αίτημα «τον άμεσο τερματισμό των ρατσιστικών, αντιμακεδονικών διαπραγματεύσεων για την ονομασία».

Η γιγαντοαφίσα αναγράφει:

«Μην ξεγελιέστε από τους όρους ”διεθνείς”, ”διμερή” και ”συνταγματική”».

«Εάν το όνομα της ”Μακεδονίας” αλλάξει για οποιαδήποτε χρήση, θα αλλάξει παντού και για πάντα».

«Θέλετε να αποκαλείστε “Nεομακεδόνες”, ”Βορειομακεδόνες”, ”Σκοπιανοί”, ”Βαρντατσιώτες” ή απλά ”Μακεδόνες”;».


Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.