Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Ν. Κοτζιάς: Χωρίς λύση, η ΠΓΔΜ δεν μπορεί να ενταχθεί σε διεθνείς οργανισμούς

Εμάς, η προτεραιότητά μας ποιά είναι κ.Κοτζιά; Να ενταχθεί η FYROM στο ΝΑΤΟ ή να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υποστούμε μία ιστορική ξεφτίλα; Τι σας καίει περισσότερο απ΄τα δύο; Το....


αν θα ενταχθούν ή όχι, ας καίει αυτούς, δεν είναι δικό μας θέμα. Το δικό μας θέμα είναι αν θα υποκύψουμε στο παρανοϊκό αφήγημά τους ή θα τους πείσουμε να λογικευθούν και να κινηθούν προς τη μοναδική ΔΙΚΑΙΗ λύση, δηλαδή ένα ουδέτερο όνομα που δεν προέρχεται από τις εθνικές κοινότητες της χώρας, δεν θα έχει σχέση ούτε με "μακεδόνες", ούτε με "Αλβανούς", οπότε αυτομάτως απομακρύνεται κάθε ένταση, απ΄όλες τις πλευρές. Και στις ΗΠΑ υπήρχαν εκατομμύρια Ιρλανδοί, αλλά δεν βάφτισαν τη χώρα τους εγωιστικά "Νέα Ιρλανδία", τη βάφτισαν με το ουδέτερο Η.Π.Α. που δεν ενοχλεί καμιά εθνότητα. Οι Σλαβομακεδόνες γιατί θέλουν να ικανοποιήσουν το καπρίτσιο του 55% που είναι οι Σλάβοι που αυτοαποκαλούνται "μακεδόνες", εις βάρος του υπολοίπου 45% και δεν επιλέγουν τη ΛΟΓΙΚΗ; Ουδέτερο όνομα που δεν θα ενοχλεί κανέναν, για να είμαστε όλοι καλά και να δουλέψουμε για την πρόοδο των χωρών μας, χωρίς παλαβομάρες. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Φ.Μ.

Η κυβέρνηση συζητά για σύνθετη ονομασία με ενιαία χρήση, επανέλαβε αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ τόνισε ότι «οι γείτονες μας γνωρίζουν πως δεν μπορούν να ενταχθούν σε διεθνείς οργανισμούς -όπως το ΝΑΤΟ- χωρίς λύση».