Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στηρίζει το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Την έκδοση ψηφίσματος στήριξης της πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση του Συλλαλητηρίου της 21ης Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη για.....
το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, πρόκειται να προτείνει στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Σούλα, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στηρίζει την προσπάθεια του Ελληνικού λαού να σταθεί απέναντι στους παραχαράκτες της ιστορίας, εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.
“Το ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων συνιστά μείζον εθνικό ζήτημα και ολόκληρος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με έντονη αγωνία τις εξελίξεις, απαιτώντας η οριστική λύση να είναι ακλόνητα ευθυγραμμισμένη με την ιστορική πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από το ότι
η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μια και είναι μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Αφουγκραζόμαστε την ανησυχία και την αγωνία όλων των Ελλήνων που για ακόμη μια φορά θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στους παραχαράκτες της ιστορίας που αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονικής γης” τονίζει ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.