Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στηρίζει το Συλλαλητήριο

"Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και είναι
αδιαπραγμάτευτη. Η εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, με βεβιασμένες, μάλιστα, κινήσεις προκειμένου να κλείσει όπως - όπως ένα ζήτημα που παραμένει άλυτο για δεκαετίες, είναι πέρα από τη λογική" αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ Παναγιώτης Παπαδόπουλος τονίζοντας πως το σκοπιανό ζήτημα, που απηχεί στις ψυχές των Ελλήνων, απαιτεί ευαισθησία από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία, σημειωτέον, έχει υποχρέωση να πετύχει την μεγαλύτερη εθνική συνεννόηση και συναίνεση.

"Το ζήτημα απαιτεί ουσιαστικές λύσεις, κατά συνέπεια σοβαρούς χειρισμούς. Δεν χρειάζονται κόκκινες γραμμές που καταπατούνται όταν εξυπηρετεί, ούτε μεγαλοστομίες για λύσεις που έρχονται μέσα στο επόμενους μήνες. Ο δρόμος μέχρι να φτάσουμε σε μία βιώσιμη λύση έχει αγκάθια" επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας πως πέραν του ονόματος θα πρέπει να συζητηθούν όλες οι ευαίσθητες, παράπλευρες πτυχές του ζητήματος, όπως η παραχάραξη της ιστορίας, η χρήση των συμβόλων, η αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων κ.α.

"Τα εθνικά θέματα συνιστούν μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Απαιτούν υπευθυνότητα και όχι σπασμωδικές κινήσεις και επιλογές από την πλευρά των κυβερνώντων που θα ‘συντροφεύουν’ όμως και τους μελλοντικούς Έλληνες πολίτες" καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.