Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ικανοποίηση στην Παμμακεδονική για όσα είπαν Σαμαράς και Καραμανλής

Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων εκδήλωσαν ικανοποίηση από τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού


Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά πραγματοποίησαν σήμερα
εκπρόσωποι Παμμακεδονικών Ενώσεων, με θέμα συζήτησης την ονομασία των Σκοπίων.

Η συνάντηση συνέπεσε με την ονομαστική εορτή του κ. Σαμαρά. Πέραν των εκπροσώπων των παμμακεδονικών οργανώσεων, ο πρώην πρωθυπουργός δέχθηκε ευχές στο γραφείο του από βουλευτές αλλά και πολίτες.

Εξερχόμενη της συνάντησης, η συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις θέσεις του κ. Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς είναι ξεκάθαρος στις θέσεις του και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτές», τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Η κυρία Γκατζούλη επανέλαβε τις θέσεις των Παμμακεδονικών Ενώσεων, που απορρίπτουν κάθε σύνθετη ονομασία που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία και τα παράγωγά της. Σε αυτό το πλαίσιο, εμμένουν στις αποφάσεις του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, που ελήφθησαν το 1992.
Χθες, οι εκπρόσωποι των παμμακεδονικών οργανώσεων είχαν συναντηθεί με τον Κώστα Καραμανλή, στο γραφείο που διατηρεί ο πρώην πρωθυπουργός στην πλατεία Μαβίλη. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Παναγιώτη Μπαλτατζή, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε προ ημερών δήλωσή του ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος.



Συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με εκπροσώπους πανμακεδονικών οργανώσεων

Συνάντηση με εκπροσώπους πανμακεδονικών οργανώσεων ανά την υφήλιο είχε στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η συνάντηση κράτησε περίπου 25 λεπτά και κύριο θέμα συζήτησης ήταν αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια Πανμακεδονικών ενώσεων υφηλίου, εξερχόμενη δήλωσε πως απορρίπτει κάθε σύνθετη ονομασία και εμμένει στην απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το 1992 δηλαδή να μην περιέχει η ονομασία με κανένα τρόπο τον όρο «Μακεδονία».
Το ίδιο ανέφερε σε δηλώσεις του και ο Παναγιώτης Μπαλτατζής, γγ του Ελληνο-Αμερικανικού εθνικού συμβουλίου και πρώην αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής ένωσης Αμερικής. Επίσης, είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε δήλωσή του προ ημερών ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος.