Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Πέθανε και γλίτωσε η άστεγη

Σύμφωνα με site που εξειδικεύεται στην καταστροφή της ουσίας μιας είδησης, με ηλίθιους τίτλους, πέθανε -ε, θα πέθαινε κάποτε- η γνωστή (έτσι λέει το ρεπορτάζ) άστεγη του....
κέντρου της Αθήνας.
Άστεγοι υπήρχαν πάντοτε και υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, δυστυχώς. Η είδηση θα έπρεπε να τελειώσει εδώ, με την αυτονόητη λύπη όλων μας. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να πει ο φυσιολογικός άνθρωπος, πέραν της στεναχώριας που προκαλεί η εικόνα μιας γριούλας, που η μοίρα της επεφύλαξε τέτοιο κακό τέλος. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της και να βρει ηρεμία και γαλήνη, στον άλλο κόσμο, αν υπάρχει.

Πέρα από τα αυτονόητα όμως, υπάρχει και η ανάγκη για "επισκεψιμότητα" και κάτι ακόμη χειρότερο: να πει τη μαλακία του κάθε βλαμμένος και ιδιαίτερα οι κομπλεξικοί χριστιανοφάγοι, που έχουν ξεπεράσει τους "υπερπατριώτες" και χωνονται παντού για να πουν τον καημό τους και να ξεράσουν το μίσος τους για την ορθόδοξη εκκλησία. Έχουμε ξανατονίσει το περίεργο να θέλουν όλοι αυτοί να μην υπάρχει εκκλησία, αλλά ο καημός τους να είναι πάντα η ορθόδοξη! Ποτέ δεν αναρωτιούνται "και γιατί δεν τη βοήθησε η συναγωγή τάδε ή το τζαμί τάδε ή οι σαϊεντολόγοι ή οι ιεχωβάδες;". Το πρόβλημά τους, περιέργως, είναι μόνο η ορθόδοξη εκκλησία, λες και μόνο ένα δόγμα έχει υποχρεώσεις φιλανθρωπικής συνδρομής.

Οπότε, τα "μακελεια" και τα "κατοχικά", αντί να μείνουν στο αυτονόητο, δηλαδή την παρουσίαση της είδησης, με τη σεμνότητα και το αρχαιοελληνικό μέτρο που ταιριάζει στη λυπηρή αυτή περίσταση, "πουλάνε" για να τσιμπήσουν κλικς, με αυτόν τον γελοίο τρόπο ("μας το κρύβουν τα κανάλια"), που θέλει να γαργαλήσει ρατσιστικά και εθνικιστικά αντανακλαστικά ατόμων χαμηλής νοημοσύνης:

ενώ οι της άλλης πλευράς, οι "προοδευτικοί" είναι ακόμη χειρότεροι ! Ο καημός τους είναι "τι έκανε η ορθόδοξη εκκλησία", λες και ξέρουν αν η μακαρίτισσα ήθελε τη βοήθειά της, αν τη ζήτησε, αν της δόθηκε ή όχι,  αν ήταν μέλος της ή αν ηταν ...βουδίστρια ή άθεη ή εβραία ή μουσουλμάνα ή ...ή ..ή..


Να ξέρετε: άνθρωπος που αναρωτιέται "τι έκαναν οι άλλοι" και μηδενίζει με τόση ευκολία την ηθική όλων των άλλων είναι κακιά ψυχή. Όπως κακή της ώρα η "ουρανία" η σκατόχυψη.

Γλίτωσε η γριούλα από την ηλιθιότητα αυτού του μάταιου κόσμου ...Καλό Παράδεισο.


Βασίλης Προκοπίδης