Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Τι λένε οι Σκοπιανοί για τη νέα προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το όνομα

TO ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
"είναι πλέον σημαντικό να ενισχυθεί η προθυμία για επίλυση του θέματος. Σε όλη τη διαδικασία για τη "Μακεδονία" (δηλαδή τη FYROM), είναι ....
σημαντικό να φτάσουμε στο σημείο που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είμαστε Μακεδόνες, διότι η ταυτότητα είναι η πιο σημαντική αλλά και η ανοιχτή προοπτική για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Η μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων δεν πρέπει να είναι ένα πρόβλημα, ως πιθανό πρώτο βήμα ή μια χειρονομία καλής θέλησης από την (σλαβο)"μακεδονική" πλευρά που θα δείξει προθυμία να βρούμε μια λύση."

γράφει σήμερα η Novamakedonija,

οπότε, με απλά λόγια, η κόκκινη γραμμή των Σκοπιανών, ειναι:

"δεν διαπραγματευόμαστε την ταυτότητά μας, είμαστε "Μακεδόνες", αυτό είναι πιο σημαντικό από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., αλλά , σε ένδειξη καλής θέλησης, θα υποχωρήσουμε κι εμείς: θα αλλάξουμε το όνομα του αεροδρομίου μας, από Μ.Αλέξανδρος, σε Κιρο Γκλιγκόρωφ".

Αυτή είναι σε τρεις γραμμές η θέση των Σκοπιανών.....Τώρα, αν η Ελλάδα μείνει ικανοποιημένη, που θα αλλάξουν όνομα στο αεροδρόμιο,    θα είναι μια ιστορική ξεφτίλα, που είμαστε βέβαιοι, ότι δεν θα συμβεί. Όσο κι αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι λάτρεις του Σκοπιανού εθνικισμού, όσο κι αν θέλουν να εξυπηρετήσουν τους Αμερικανούς (αυτή είναι η ουσία), αυτό ...παραπάει ! Δεν θα διαπράξουν τέτοια ιστορική ατιμία, που δεν ανατρέπεται.




Μπαλαούρας (ΣΥΡΙΖΑ) για Σκόπια: Δεν θα απέρριπτα το σκέτο Μακεδονία!