Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Πώς ξεπλένουν οι βουλευτές το μαύρο χρήμα με δάνεια

Εντύπωση σε πολλούς Έλληνες έκανε το γεγονός που αποκαλύφτηκε από τα "πόθεν έσχες", ότι δηλαδή ...
πολλοί βουλευτές φαίνεται να έχουν πάρει δάνεια και μάλιστα σε εποχές που οι τράπεζες δεν έδιναν δεκάρα τσακιστή (αν είχαμε δημοκρατία, οι τραπεζίτες θα σάπιζαν στη φυλακή, για αυτό το πράγμα, για το ότι δεν έδιναν ούτε ευρώ σε επιχειρήσεις που καίγονταν να πληρώσουν προκαταβολικά την εισαγόμενη πρώτη ύλη και έδιναν απλόχερα σε βουλευτές).

Το κόλπο είναι απλό: κάποιοι βουλευτές χρηματίζονται, λαδώνονται με μαύρο χρήμα, το οποίο δεν το θέλουν για να το φάνε στα μπουζούκια, αλλά για να εξασφαλίσουν τα παιδιά τους. Έτσι, για να μη γίνει καμιά στραβή και τους βρουν στο σεντούκι 200 κολαριστά χιλιάρικα, κάνουν το εξής:
Ας πούμε ότι τα μαύρα είναι 200.000 ευρώ. Πάνε κι αγοράζουν ένα ακίνητο, που πουλιέται 200.000 ευρώ, αλλά έχει αντικειμενική 100.000 ευρώ. Παίρνουν δάνειο για την αντικειμενική, δίνουν τα  μαύρα 200.000 και στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούν τα 100.000 του δανείου στον προεκλογικό αγώνα. Ετσι, επανεκλέγονται, έχουν εξασφαλισμένο το εισόδημα και καβάτζα για την προίκα της κόρης το διαμέρισμα.