Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Η Έλενα Ράπτη μίλησε για την υπερφορολόγηση

Επική Ομιλία για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018»




Έλενα Ράπτη: «Πότε επιτέλους θα αλλάξει η κυβερνητική πολιτική της υπεροφορολόγησης;»



Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της νομοθετικής εργασίας της Ολομέλειας της Βουλής, η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Έλενα Ράπτη ήταν ομιλήτρια στη συζήτηση του σχεδίου νόμου με τίτλο «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018» του Υπουργείου Οικονομικών.

Η Έλενα Ράπτη έκανε αναφορά στις δύο βασικές επιδιώξεις κάθε προϋπολογισμού, δηλαδή την αναπτυξιακή και τη κοινωνική, λέγοντας πως καμία από τις δύο δεν προκύπτει και μίλησε για σχέδιο που έχει στόχο να αλλοιώσει την πραγματικότητα της οικονομίας που βιώνουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια, η Βουλευτής έκανε λόγο για προϋπολογισμό αύξησης φόρων και περικοπών σε κάθε κοινωνική πολιτική, ενώ σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα είπε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχουν αφελείς πολίτες και πως όλοι γνωρίζουν πως η κυβέρνηση παίρνει από τους πολίτες 100 και τους επιστρέφει 1. Επιπλέον έκανε λόγο για χώρα που αδειάζει από επιχειρήσεις και μυαλά και για εμμονή της κυβέρνησης στο να φορολογεί παρά το ότι οι υψηλότεροι φόροι φέρνουν χαμηλότερα έσοδα. Τέλος, αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ που με γρήγορους ρυθμούς εγκαταλείπεται από την κοινωνία, που έχει πλέον χάσει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση.