Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

10 τρόποι για να γλιτώσετε από τα κάλαντα

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Τα κάλαντα είναι ένα έθιμο που μας το έστειλε ο Θεός για να μας δοκιμάσει. Τρεις φορές ....
μέσα σε δεκαπέντε μέρες το κουδούνι σου χτυπάει ασταμάτητα από τις 6 το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι. Τρεις φορές επί δεκάδες παιδάκια που θα ακούσεις αγουροξυπνημένος το καλην εσπέραν, το αρχιμηνιά και το σήμερα τα Φώτα. Παράφωνα, μασημένα, βαριεστημένα ή σε εκτέλεση fast forward, με τον ήχο του τριγώνου να δοκιμάζει τη χαρά σου για τις γιορτές, την αγάπη σου για τα παιδιά και τη διαθεση σου για ζωή. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πρέπει να πληρώσεις κι από πάνω.

Ετοιμάσαμε λοιπόν, για όλους εσάς, έναν οδηγό επιβίωσης για το πως να αντιμετωπίσετε την σκληρή αυτή ετήσια δοκιμασία που λέγεται κάλαντα. Εύκολα, οικονομικά και χωρίς να σας βρουν να παραμιλάτε γαντζωμένοι στο πολύφωτο. Διαβάστε και μας ευχαριστείτε αργότερα.

1

Κρυφτείτε πίσω από τον καναπέ

Πρόκειται για την πιο γνωστή αλλά και οικονομική μέθοδο. Ταμπουρωθείτε πίσω από τον καναπέ από τις 6 το πρωί και μείνετε εκεί τουλάχιστον μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Αν επιλέξετε τη μέθοδο αυτή, είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να μείνετε εντελώς ακίνητοι και να μπορείτε να κρατήσετε την αναπνοή σας για μεγάλα διαστήματα. Είναι γνωστό ότι τα παιδιά που λένε τα κάλαντα έχουν μία έκτη αίσθηση που τους επιτρέπει να ανιχνεύουν την παραμικρή κίνηση, οσμή και ήχο, ακόμα και μέσα από τοίχους. Εναλλακτικά, προσποιηθείτε ότι είστε έπιπλο βάζοντας ένα ριχτάρι πάνω σας ή φωτιστικό δωματίου, φορώντας ένα καπέλο από πορτατίφ. Βαθμός δυσκολίας: 5/10, γιατί δεν μπορείτε να πάτε τουαλέτα, ενώ αν κάνετε το λάθος να φάτε κάποιο σνακ θα σας εντοπίσουν σαν ράπτορες από το Jurassic World.


2

Φορέστε μια μάσκα Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Τίποτα δεν τρομάζει τα παιδιά περισσότερο από την προοπτική του να πουν τα κάλαντα στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Αν δεν βρείτε μάσκα, τυπώστε μια φωτογραφία της σε σκληρό χαρτί και βάλτε ένα λάστιχο για να τη φορέσετε. Εγγυημένο αποτέλεσμα με μικρό κόστος. Βαθμός δυσκολίας: 1/10


3

Ντυθείτε τζιχαντιστής

Βάλτε μία μαύρη πυτζάμα και μία μάλλινη μάσκα του σκι και ανοίξτε την πόρτα φωνάζοντας «ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ» με όλη σας τη δύναμη. Δε θα σας ξαναενοχλήσει κανένα παιδί, και οι γείτονες θα αλλάζουν πεζοδρόμιο όταν σας βλέπουν. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι ίσως δεχτείτε μια ξαφνική επίσκεψη από την CIA. Βαθμός δυσκολίας: 4/10


4

Συνδέστε το κουμπί του κουδουνιού της εξώπορτας με το ηλεκτρικό ρεύμα

Η μέθοδος αυτή ακούγεται σκληρή αλλά με την κατάλληλη ρύθμιση μπορείτε να σιγουρευτείτε ότι το κουδούνι θα προκαλέσει ένα μικρό τίναγμα και όχι μόνιμο πρόβλημα. Αν δεν είστε σίγουροι για τις ηλεκτρολογικές σας γνώσεις, συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο ώστε να μη δείτε τα παιδάκια, τους συγγενείς σας ή τον ντελιβερά να χορεύουν μπρέικντανς. Βαθμός δυσκολίας: 8/10 (χωρίς ηλεκτρολόγο)


5

Φτιάξτε μία καταπακτή κάτω από το πατάκι της εξώπορτας

Πρόκειται για μία δαπανηρή λύση, αλλά με σίγουρο αποτέλεσμα. Με το πάτημα του κουδουνιού ενεργοποιείται η καταπακτή, η οποία με ειδική τσουλήθρα μεταφέρει τα παιδιά στο υπόγειο. Τα παιδιά διασκεδάζουν με την τσουλήθρα και όταν περάσει η ώρα τα απελευθερώνετε. Σημαντικό σε αυτή τη μέθοδο είναι να μη φύγετε διακοπές και τα ξεχάσετε. Βαθμός δυσκολίας: 9/10


6

Πείτε τους εσείς τα κάλαντα.

Αντισυμβατική μέθοδος που σας επιτρέπει να τα αιφνιδιάσετε και να τα πολεμήσετε με τα ίδια τους τα όπλα. Κρυφτείτε πίσω από την πόρτα και όταν χτυπήσουν το κουδούνι, ανοίξτε και αρχίστε να ουρλιάζετε το καλήν εσπέραν άρχοντες χτυπώντας με μανία ένα τριγωνάκι. Μετά ζητήστε τους εσείς λεφτά. Παραλλαγή αυτής της μεθόδου που αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας είναι να ντυθείτε κιθαρίστας ντεθ μέταλ και να συνδέσετε μια ηλεκτρική κιθάρα σε ένα τεράστιο ηχείο, ώστε ανοίγοντας να ρίξετε μια κιθαριά που θα τα εκτοξεύσει δεκάδες μέτρα μακριά. Βαθμός δυσκολίας 2/10 (6/10 αν χρειαστείτε εξοπλισμό και μεικάπ)


7

Διαπραγματευτείτε μαζί τους

Εφαρμόστε τη μέθοδο ΣΥΡΙΖΑ και διαπραγματευτείτε με τα παιδάκια 17 ώρες ζητώντας μείωση του ποσού που ζητάνε. Ο κίνδυνος βέβαια με αυτή τη μέθοδο είναι ότι μπορεί στο τέλος να πληρώσετε περισσότερα. Εναλλακτικά, εξηγήστε τους με κάθε λεπτομέρεια τις οικονομικές θεωρίες του Γιάνη Βαρουφάκη. Στα δέκα πρώτα δευτερόλεπτα θα έχουν πέσει σε κώμα. Βαθμός δυσκολίας: 6/10, γιατί πρέπει να καταφέρετε να μείνετε κι εσείς ξύπνιοι.

8

Πληρώστε με δραχμές

Η μέθοδος αυτή βασίζεται στο να έχετε κρατήσει δραχμές από το 2000, πριν την αλλαγή του νομίσματος της χώρας. Μόλις πουν τα κάλαντα, δώστε τους εκατό δραχμές και πείτε τους ότι στην εποχή σας ήταν πολύ καλό φιλοδώρημα. Επίσης οτι μπορεί να τις χρειαστούν στο μέλλον. Δε θα σας ξαναενοχλήσουν ποτέ. Βαθμός δυσκολίας: 2/10, αν φυσικά έχετε δραχμές.

9

Κλείστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές

Συμπληρωματική μέθοδος που θα πρέπει να εφαρμοστεί μαζί με κάποια από τις παραπάνω. Υπάρχουν αναφορές για περιπτώσεις χρηστών του ίντερνετ που κατάφεραν να κρυφτούν για ώρες και όταν άνοιξαν το Σκάιπ ή το Μέσεντζερ πετάχτηκαν παιδιά στην οθόνη που άρχισαν να τους λένε τα κάλαντα. Βαθμός δυσκολίας: 7/10 γιατί πόσο να αντέξετε χωρίς κινητό και ίντερνετ.

10

Αποδεχτείτε το μοιραίο

Αν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν δουλέψει, αποδεχτείτε σιωπηλά τη μοίρα σας και δώστε τους κάτι να χαρούνε κι αυτά. Κοινώς μην είστε σκρουτζ, θυμηθείτε τα δικά σας παιδικά χρόνια. Άντε, καλές γιορτές. Βαθμός δυσκολίας: 0/10

http://tovatraxi.com/specials/10-tropoi-gia-na-glitosete-ap-ta-kalanta/#.WjI_EtJl-mw