Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

"Σηκώνει" το θέμα με το "ατόπημα" Μπουτάρη ο Καλαφάτης

Την πρόθεσή του, «να κρατήσουμε ψηλά και ως παράταξη και προσωπικά ως ....
επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής Θεσσαλονίκης, το πολύ σοβαρό πολιτικό ατόπημα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, να αποκαλέσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα», υπογράμμισε σε συνέντευξή του, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100 και την εκπομπή «Θέσεις και Απόψεις» με το δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη», ο Σταύρος Καλαφάτης.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, τόνισε: «Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός, ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μακεδονίας να προβαίνει, για δεύτερη φορά, σε τέτοιο πολιτικό ατόπημα -και μάλιστα να μη ζητά καν συγνώμη. Κι αυτό να γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις υπό τον Μάθιου Νίμιτς. Αυτό το θέμα θα κρατηθεί ψηλά, δε θα τελειώσει εδώ».

Ανακοίνωσε, ακόμη, ότι στην περίπτωση που ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, δεν απαντήσει στην ερώτηση που, ήδη, έχει καταθέσει στη Βουλή, για να διαπιστωθεί «εάν υπάρχουν συνεννοήσεις μεταξύ του υπουργού με έναν αξιωματούχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που, προφανώς, δεν περιορίζεται στη διπλωματία των πόλεων, αλλά προβαίνει και σε λεκτικές -και δεν ξέρω τι άλλο- πρωτοβουλίες που ξεπερνούν τα όριά του», θα κλιμακώσει την θεσμική του αντίδραση: «Αν δεν απαντήσει, θα ανεβάσω τον βαθμό κοινοβουλευτικού ελέγχου. Θα υποβάλω Επίκαιρη Ερώτηση για να έρθει ο ίδιος ο υπουργός στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε «προσπάθειες αποπροσανατολισμού, από πλευράς του Δημάρχου» την απόφασή του να εφαρμόσει το νόμο στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων μετά από επτάμισι χρόνια αν και ήταν προεκλογική του υπόσχεσή το... 2010, τόνισε ότι βλέπει «σημάδια εγκατάλειψης» από πλευράς Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας την αίσθησή του ότι «τα επόμενα δύο χρόνια θα ‘ναι μια αγγαρεία για τον δήμαρχο» και κατέληξε, λέγοντας για το πολιτικό ζήτημα των ημερών, τη συζήτηση που θα γίνει τη Δευτέρα, στη Βουλή, με αντικείμενο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας:

«Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις με θεσμικό τρόπο, στη Βουλή. Επιφυλάσσομαι, ως μέλος της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, για όσα θα αποκαλυφθούν μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Οι σπασμωδικές αντιδράσεις της κυβέρνησης, ακόμα και του προεδρείου της Βουλής, δημιουργούν περισσότερα ερωτηματικά. Ας επιφυλαχθούμε για να δούμε τι θα προκύψει από την κοινοβουλευτική διαδικασία».