Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Επιτρέπεται η δόμηση σε ρέματα; Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ ...ΝΑΙ !

Τι τραγική ειρωνεία ! Μια βδομάδα πριν τις...
φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, στη Βουλή ψηφιζόταν νόμος, που άνοιγε για πρώτη φορά κερκόπορτα στο χτίσιμο σε ρέματα.
Έγραφε τότε -και πέρασε "στα ψιλά"- το ΒΗΜΑ:

Ανοίγει δρόμος για δόμηση σε ρέματα

Στις περιπτώσεις υδατορεμάτων που απεικονίζονται σε παλαιότερα εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια (του ν. 880/1979) και τα οποία έχουν διευθετηθεί με τεχνικά έργα κλειστής διατομής, επιτρέπεται η δόμηση στο οικοδομήσιμο τμήμα των όμορων οικοδομικών τετραγώνων με τους όρους δόμησης της περιοχής.

Προϋπόθεση τα τεχνικά έργα να βρίσκονται κάτω από εγκεκριμένους και διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους του ρυμοτομικού σχεδίου και να έχουν κατασκευαστεί βάσει μελέτης αρμόδιας υπηρεσίας ή φορέα.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=902225



Τελικά, το ν/σ ψηφίστηκε, έγινε νόμος στις 3-11-2017 και πήρε ΦΕΚ Α' 167 και επιτρέπει το χτίσιμο, όχι φυσικά σε όλα τα ρέματα, αλλά στα διευθετημένα κλειστής διατομής.

Άρθρο 143

Τροποποίηση διατάξεων του ν. 4258/2014

Στο άρθρο 5 του ν. 4258/2014 (Α΄ 94) προστίθεται παράγραφος 3α ως εξής:

«3α. Στις περιπτώσεις υδατορεμάτων που απεικονίζονται σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια παλαιότερα του ν. 880/1979 (Α΄ 58) και τα οποία έχουν διευθετηθεί με τεχνικά έργα κλειστής διατομής, η δόμηση επιτρέπεται στο οικοδομήσιμο τμήμα των όμορων οικοδομικών τετραγώνων με τους όρους δόμησης της περιοχής, εφόσον τα τεχνικά έργα βρίσκονται κάτω από εγκεκριμένους και διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους του ρυμοτομικού σχεδίου και έχουν κατασκευαστεί βάσει μελέτης αρμόδιας υπηρεσίας ή φορέα, όπως πιστοποιείται από την υπηρεσία ή το φορέα αυτόν ή από την διάδοχη υπηρεσία ή από τον διάδοχο φορέα που διατηρεί το σχετικό αρχείο».