Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Γιατί στοιβάζονται πλέον σαν τα μοσχάρια οι Θεσσαλονικείς στα αστικά του ΟΑΣΘ; Η απάντηση

Σκηνές από τις αστικές συγκοινωνίες της Καλκούτας, της Καμπουλ, του Δελχί κι άλλων ασιατικών μεγαλουπόλεων, ζουν οι Θεσσαλονικείς, που ταξιδεύουν συνεχώς "παστωμένοι", μετά την ....
κρατικοποίηση του Οργανισμού.

Η αιτία ΔΕΝ είναι η προφανής και χιλιοεπωμένη περί "ελλείψεως λεωφορείων". Αυτό ειναι το 10% του προβλήματος. Και επί ιδιωτικού, υπήρχαν πολλά ακινητοποιημένα λεωφορεία.

Η μεγάλη αλλαγή που έφερε ο κρατικος ΟΑΣΘ, είναι ότι αυξήθηκε πάρα πολύ η "πελατεία" !

Όχι επειδή προστέθηκαν θιασώτες του κρατισμού στο επιβατικό κοινό, αλλά επειδή πολύ απλά, κανείς πλέον δεν πληρώνει και τα αστικά γέμισαν ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ !

Παράλληλα, δεν λειτουργουν πάρα, μα πάρα, μα πάαααρα πολλά ακυρωτικά, μέσα στα λεωφορεία, με αποτέλεσμα, ακομη και οι επιβάτες που θελουν να ακυρώσουν το εισιτήριο να μην μπορούν ! Ο Χαρίλαος Παπαδοπουλος, περιέγραψε τη σημερινή εμπειρία του με τα χαλασμένα ακυρωτικά (εδώ) και θα τον συμπληρώσω και με μια δική μου χθεσινή εμπειρία:   πήρα το 39 απο τη στάση Αγ. Σοφίας (φυσικά ήμασταν σαν μοσχαρια μέσα στο λεωφορείο, ο ένας πάνω στον άλλο) και το ακυρωτικό δεν λειτουργούσε. Κανείς δεν έκοψε εισιτήριο απο τη μέση και πίσω ! Και για να είμαι ακριβής κύριε Παππα, πρόκειται γα το ακυρωτικο Ν. 3686 ! Σας δίνω και τον κωδικό του μηχανηματος, για να το τσεκάρετε, γιατί εδώ γράφουμε την πραγματικότητα με στοιχεία, όχι λάσπη στον ανεμιστήρα, οπως κάποιοι άλλοι ....ονόματα να μη λέμε.

"Αφού είναι τζάμπα, γατί να περπατήσω δυό στάσεις;" 

Γέμισαν λοιπόν κόσμο τα αστικά, επειδή κανείς δεν πληρώνει κι έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες μετακινήσεις της μιας, δύο, τριών στάσεων, που παλιότερα γίνονταν πεζή, τώρα γίνονται με το λεωφορείο. 


Β.Π.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.