Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Τι θα πληρώσουν οι ασφαλιστικές για το τροχαίο του Παντελή Παντελίδη

Μύθοι και πραγματικότητα σχετικά με τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι συνεπιβάτιδες του άτυχου τραγουδιστή


Διάφορα, γενικής στόχευσης, site και gossip news ανοίγουν ένα νέο κύκλο με “μυθεύματα” για το πώς θα αποζημιωθούν οι δύο συνεπιβάτιδες του τραγουδιστή, στο μοιραίο τροχαίο που του στοίχισε τη ζωή του.
Μάλιστα κάποιες ιστοσελίδες αναφέρουν και ποσά ύψους του 1 εκατ. ευρώ ανά θύμα !
Όμως αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και δίνουν την εντύπωση στον κόσμο ότι οι ασφαλιστικές γενικά αποζημιώνουν με “τρελά λεφτά” τα θύματα τροχαίων.
Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε ότι οι αποζημιώσεις που δίνουν οι ασφαλιστικές στα θύματα επιβάτες είναι συγκεκριμένες και αιτιολογημένες και αφορούν δαπάνες νοσηλείας που αιτιολογούνται με αποδείξεις καθώς και τυχών απώλειες εισοδημάτων για αποχή από την εργασία λόγω των σωματικών βλαβών.
Το ποσό του 1 εκατ. ευρώ είναι το ανώτατο όριο για αστική ευθύνη στην ασφάλιση αυτοκινήτου και ουδέποτε μέχρι στιγμής έχει δοθεί στην Ελλάδα. Αλλά και από άλλα παραδείγματα εκτός Ελλάδος προκύπτει ότι μεγάλες αποζημιώσεις, πάνω από 300-500.000 ευρώ έχουν δοθεί μόνο σε περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών, θανάτων και μεγάλων αναπηριών.
Σύμφωνα τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες του ατυχήματος και των δικαστικών πορισμάτων, για την συγκεκριμένη περίπτωση προκύπτουν τα εξής, σύμφωνα με την πάγια τακτική των εταιριών.
Η ασφαλιστική του οχήματος με βάση πορίσματα τροχαίας, δικαστικών εγγράφων και αποφάσεων θα κινηθεί να βρει εξωδικαστική λύση για τις αποζημιώσεις Αποζημιώσεις που δεν θα είναι αυθαίρετες αλλά θα προκύπτουν από στοιχεία και δαπάνες που αναφέραμε παραπάνω.
Σε κάθε περίπτωση τροχαίου όπως και σε αυτή και οι δύο πλευρές διατηρούν το δικαίωμα να μην δεχθούν την εξωδικαστική λύση και να προχωρήσουν δικαστικά.
Τώρα, ως προς την ευθύνη του οδηγού που προκάλεσε το ατύχημα αν ήταν μεθυσμένος η ασφαλιστική εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να στραφεί εναντίον του δικαστικά και να απαιτήσει να αποζημιωθεί από τον ίδιο, αν είναι εν ζωή, ή τους νόμιμους κληρονόμους.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μετά την αποζημίωση των θυμάτων είτε εξωδικαστικά, είτε δικαστικά.
Επίσης, να αναφερθεί σε περιπτώσεις που έχουν κριθεί δικαστικά με τροχαία που προκλήθηκαν από μεθυσμένο οδηγό και εφόσον τα θύματα ήταν επιβαίνοντες του οχήματος του μεθυσμένου οδηγού, οι ασφαλιστικές έχουν ζητήσει να τους αποδοθεί συν ευθύνη και να μειωθεί η αποζημίωση, εάν και εφόσον αποδείξουν ήταν σε γνώση των θυμάτων ότι ο οδηγός ήταν σε κατάσταση μέθης

https://www.asfalisinet.gr/